Modern és luxus házak

Villa of The Star: egy fenyőerdőbe ágyazott luxusvilla

A Villa of The Star, a Mo Stay projekt részeként megvalósuló “felújítási” projekt három fő tényezőre épült: összekapcsolhatóság – helyiség – fenntarthatóság. A vietnámi fenyőerdőbe ágyazott Villa of The Star egy inspiráló üdülőhely, amely a meglévő tájelemeket a házba olvasztja, kapcsolatot teremtve az emberek és a természet között.

A Villa of The Star-t egy alacsony taluy-part veszi körül, hogy elkerüljük a heves esőzéseket, amelyek sziklákat söpörhetnek a házba, kő lépcsőfokokat használtak egy természetes fal létrehozásához – egyik sem nem befolyásolja a természeti állapotot és elkerüli a földcsuszamlásokat. Az APS Concept tervezőcsapata megtalálta a módját annak, hogy olyan projektet hozzon létre, amely az idővel kitart, olyan fenntartható anyagokat használva, amelyek nagymértékben helyi eredetűek, mint a kő, a fenyőfa, a beton és az acél, valamint a tégla, a természeti környezetnek megfelelő konstrukciót építve.

Messziről nézve a háznak három fő blokkja van: az alsó rész burkolata kővel van burkolva, ami egy szilárd támasz érzetét kelti a két blokk hegyes tetejű, természetes fából készült, kétszínű barna és fekete tető felett. A fenti anyagok kapcsolatban állnak a környező tájjal, harmóniát teremtve az építészet és a természet között. Az embereket a lehető legközelebb hozza a természethez, a fő gondolat az, hogy a ház belsejéből még mindig érezzük a kinti tájváltozást, az erdő belsejében. Ehhez a villa hatalmas üvegablakokat használ szelektív elrendezéssel, hogy jó látószöget biztosítson az egész erdő megcsodálásához, a természetes fény minden oldalról be tud ragyogni a térbe.

A ház fő anyagául a tervezőcsapat a nedvességállóságáról, penészállóságáról, termeszállóságáról, hőállóságáról, stabilitásáról, tartósságáról és környezetbarátságáról ismert módosított fenyőfát választotta. A mennyezetet, a falakat és a padlót mind fenyővel burkolták. A fa árnyalatainak megválasztása a világostól a sötétig az egyes meghatározott pozíciókban mélységet adhat a térnek, valamint elkerülheti a monotonitást egy anyag használata esetén.

A Villa of The Star a családok és baráti társaságok találkozóhelye, ahol együtt pihenhetnek és szórakozhatnak, ezért mindig biztosítani kell a privát szférát és a közösségi tényezőt is. A közös élettérben (nappali – konyha) csiszolt betonpadlót használnak, ez egyrészt kiemeli a teret, hogy kiemelkedőbbé tegye, másrészt távolságot teremt a nyilvános tér és a privát tér között.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A közös élettér – a konyha teljesen kibővül a kültérre vezető nagy üvegajtókkal, amelyek rugalmasságot teremtenek, és közvetlenül összekötik a belső és a külső teret. A tágas és szellős kültér alkalmas vidám BBQ partikra vagy a meleg kandalló melletti összejövetelekre. Egy új nap hajnala, a köd a hideg napokon, a madárcsicsergés hangja, a veranda előtti levelekre hulló eső hangja, egy ragyogó szivárvány a csepergés után. A Villa of The Star projektet az építész és a beruházó úgy tervezte meg, hogy gyógyító és megnyugtató élményt nyújtson a léleknek a kaotikus és zajos városi élet után.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb