„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Vertikálisan két funkcionális blokkra osztották a tipikus vietnámi csőházat

Az NK Home egy sűrűn lakott területen építette a magas, keskeny tipikus vietnami csőházat, vietnám Bac Ninh tartományában. A Kiên Trúc NDT projekt egy 81 négyzetmétes, 4,5 méter széles és 18 méter hosszú telken épült.

A Vietnám sűrűn lakott területein jellemző csőházak közös vonása a keskeny, hosszúkás kialakítás, és a több emelet. A Kiên Trúc NDT házat egy fiatal párnak tervezték, akik szeretnek a természet közvetlen közelében lenni, ezért egyik alapvető követelményük a sok fával és zöldnövényzettel rendelkező lakótér kialakítása és a kültéri terek maximalizálása volt.

Mint más tipikus vietnami csőházak esetében, ez a projekt is számos korlátozással járt, többek között a közledés, a szellőzés és a világítás megoldásával kapcsolatban. Ezenkívül egy nagy ipari zóna közelében található elhelyezkedése miatt az építészeknek különös figyelmet kellett fordítaniuk a por- és zajszennyezés problémáira. Az otthon magában foglal egy garazsat, egy nappalit, egy konyhát, három hálószobát, négy fürdőszobát, egy játszótet és egy kis udvart.

A ház egyik legérdekesebb tulajdonsága a homlokzat. A színek, formák és anyagok kontrasztja feltűnő különbséget eredményezett a ház megjelenésében a szomszédság épületei között. Minden emeleten található egy fedett terasz, mely épület homlokzati síkján belül épült, egy méretes virágágyással ellátva, amely helyet biztosít a lakók számára a pihenésre és a munkára.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A fő funkcionális terei a szokásos emeletenkénti elosztása helyett az otthonban vertikálisan osztották meg a magán-és a szociális területeket, két blokkban, melyeket egy középső “üreg” választ el egymástól. A ház elülső, utcafelőli blokkja a garázst, a hálószobákat, fürdőszobákat és a konyhát tartalmazza, kihasználva a kilátást, a hátsó blokkban pedig a fürdőszobával ellátott vendéghálószoba és a nappali található, a legfelső szinten mind két végén tetőteraszokkal.

Ezt a két területet a ház közepén lévő “üreg” kapcsolja össze, mely tartalmazza a szintek közötti navigációra szolgáló lépcsőfeljárót is. Ez a középső terület kényelmes, tágas térérzetet ad a lakóknak a szokásos csőházak zsúfoltságával ellentétben. A ház közepén lévő üreg emellett elősegíti a fény áramlását és biztosítja a levegő konvekcióját a házban. A magánélet biztosítása érdekében a hátsó homlokzat szinte teljesen zárt, helyenként geometriai perforációkkal ellátva, ami érdekes árnyjátékot vetít a helyiségek falán.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb