„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

Újrahasznosított bútorok hulladékhalmok tetején, a Potato Head’s N*thing is Possible kiállításán

Újrahasznosított műanyagból készült termékeket mutatnak be többek között Max Lamb és a Studio Toogood tervezői a N*thing is Possible című szingapúri kiállításon, amely a Potato Head vendéglátóipari márka hulladéklerakókba kerülő hulladékának felszámolására tett kísérleteit mutatja be. A Potato Head és David Gianotten, az OMA építészstúdió vezető partnere által közösen kurátorként rendezett, a szingapúri National Design Centre-ben látható kiállítást olyan hulladékanyagok halmai uralják, mint a palackkupakok, olajtartályok, régi szállodai ágyneműk és polisztirol dobozok.

A termékek között szerepel a brit Lamb tervező színes, újrahasznosított műanyagból készült széke, valamint a londoni székhelyű Studio Toogood újrahasznosított palackkupakokból készült zöld műanyagcsíkokból szőtt kültéri bútorai.

A kiállított termékek között szerepelnek még Andreu Carulla spanyol tervező székei, amelyeket polisztirolhulladékból és fűrészporból készült anyagba csomagoltak, valamint különböző tervezők által készített, kidobott szállodai ágyneműből készült szőnyegek. Polisztirol és zúzott osztrigahéj keverékéből készült tálcák, fogkefetartók, zsebkendődobozok és szappanadagolók is láthatók.

A kiállított termékek mindegyike a Desa Potato Head számára készült, egy magas színvonalú bali üdülőhely számára, amely strandklubként indult, és a márka által “kreatív faluvá” nevezett, Andra Matin indonéz építész által tervezett szállodaépületekkel és egy nemrégiben az OMA által tervezett új épülettel bővült. A Potato Head az üdülőhelyen keletkező hulladékot használja fel a termékek előállításához, és további anyagokat szerez be más vállalatoktól és szervezetektől Bali-szerte, hogy azok ne kerüljenek a hulladéklerakókba.

A kiállítás, amely a Szingapúri Formatervezési Hét során indult és 2022. december 25-ig tart, a Potato Head küldetésének bemutatására szolgál, hogy az általa “hulladékmentes életmódnak” nevezett “hulladékmentes életmódot” népszerűsítse anélkül, hogy a vendégeinek nyújtott vendéglátási élményt veszélyeztetné.

A kiállításon a mesterséges hulladékanyagokból készült termékek mellett természetes anyagokból készült bútorokat és kiegészítőket is bemutatnak, amelyek mindegyike megtalálható a bali Desa Potato Head üdülőhely szállodai szobáiban.

Lamb egy sor kerámiát készített balinéz vörös agyagból és vulkanikus homokból, míg a tér mennyezetéről egy szintén Lamb által tervezett bambuszszékekből álló gyűrűt függesztettek le.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A kiállítás középpontjában egy henger alakú szerkezet áll, amely újrahasznosított fa redőnyökből készült, és amely a Desa Potato Head strandklub homlokzatát is díszíti. A belső térben egy idővonal mutatja be a vállalat kísérleteit a hulladéklerakókba kerülő hulladék mennyiségének csökkentésére.

A Potato Head belső ellenőrzései szerint négy év alatt több mint 50 százalékról mindössze öt százalékra sikerült csökkenteni ezt a mennyiséget. Ezt számos intézkedéssel érte el, többek között a beszállítókkal való együttműködéssel a csomagolás csökkentése érdekében, az egyszer használatos műanyagok kitiltásával a telephelyről, valamint a fennmaradó hulladék lehető legnagyobb részének újrahasznosításával vagy újrafelhasználásával.

A kiállítás célja, hogy rávilágítson a Potato Head kudarcaira és sikereire is, többek között arra, hogy a Covid-19 világjárvány idején a munkaerőhiány és a logisztikai problémák miatt a szemétlerakókba kerülő hulladék aránya megugrott.

A kiállítás kint is folytatódik, a Nemzeti Design Központ külső lépcsőházának falaira kifüggesztett plakátokkal. Ezek a Potato Head által “tervrajznak” nevezett plakátok részletesebben bemutatják azokat a módszereket és eljárásokat, amelyeket a márka a hulladéklerakókba kerülő hulladék mennyiségének csökkentése érdekében alkalmazott.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb