„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Marc Perrotta kültéri bővítéssel frissítette fel a hagyományos mexikói otthont

Marc Perrotta építész felújított egy hagyományos otthont a mexikói Méridában, eltávolítva a ház “esetlen” hozzáépítését, és egy üveg- és téglafalú betonszerkezettel helyettesítve azt. Marc Perrotta helyi építész szerint az eredeti, 19. századi házon több olyan felújítást végeztek, amelyek negatívan hatottak a szerkezetre.

“Több olyan hozzáépítés volt, amely eltakarta az eredeti ház formáját” – mondta Perrotta, aki megemlítette, hogy az épületet legutóbb fogorvosi rendelőként használták. “[Az] esetlen kiegészítéseket eltávolítottuk, és egy világos és korszerű kiegészítéssel helyettesítettük, amely három buja udvart hozott létre a maximális természetes fény és az oldalszellők érdekében” – magyarázta az építész.

Mérida Yucatán tartomány fővárosa, Mexikó keleti partvidékén. A Casa San Cristobal becenevű ingatlan a város történelmi központjában található. Perrotta felújította az otthon utcai homlokzatát, megőrizve a történelmi kontextust és helyreállítva a homlokzatot. Az otthon homlokzati hosszán egy iroda és egy étkező található.

Az építész az eredeti acélgerendákat és boltíves mennyezeteket is helyreállította. A kétszintes kiegészítésen belül található a lakók lakótereinek nagy része. A földszinten található a konyha és a nappali, amelyeket egy szabadtéri étkezőterasz választ el. A kiegészítés falait üvegből, kőből, stukkóból vagy szellős tégla paravánokból alakították ki, attól függően, hogy milyen használatra és milyen szintű magánéletre van szükség. Az udvarok felé néző falak többsége üvegből készült, erősítve az otthon kapcsolatát a buja telekkel.

Az udvarok bőséges légáramlást és enyhülést biztosítanak a trópusi hőségtől, és mindegyik udvarban más-más típusú növényzet található. Van egy “hagyományos” udvar a történelmi épület és a hozzáépítés között, egy sivatagi ihletésű kert az otthon közepéhez közel, és egy “dzsungel” a hátsó részen, amely a ház hátsó részén lévő vendégháznak hivatott némi magánéletet biztosítani.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Maga a vendégház egy kis térfogatú, a környéken használatos csukum vakolatból készült. Ezt úgy készítik, hogy az őshonos chukum fa főtt kérgét keverik a vakolatba. Ez az eljárás vízállóvá teszi az anyagot, és rózsaszínű színt kölcsönöz neki.

A legtávolabbi udvaron belül egy medence található, amely a vendégházba nyúlik, és külön bejárattal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a bent alvók közvetlenül a vízbe léphessenek. A projekthez felhasznált anyagok nagy része helyben épült, többek között a cementtömbök kézzel készültek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb