„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Türkizkék rácsos szerkezet segíti a komplexum klimatizálását

A FORMAtaller és a Departamento de arquitectura építészeti cégek együttműködéséből született Suites Union projektje egy egy hosszú távú lakóhelyeket, és ideiglenes tartózkodóhelyeket kínáló épületkomplexum, a mexikói Jalisco Guadalajarában.

A tervezésben a nap fontos tényező volt, hiszen a mexikói éghajlatra jellemző erős sugarai közvetlenül sütnek az elülső és a hátsó homlokzatra is. Erre megoldásként egy rácsos szerkezettel fedték le az épület nagy részét. Az árnyékoló falat kívül és belül egyaránt türkizkékre festették, amely kiemeli a ház szürke monolit falait, és a hangulatos árnyjáték mellett egy kis színt csempész a belső terekbe.

Az épület alsóbb szerkezete U-alakban van kialakítva, míg a felsőbb szintek L-alakban emelkednek ki, ami egy nyitott belső udvart képez az épület közepén. Az épület tizenkét különböző elrendezésű lakóegységgel rendelkezik, amelyek a funkcionális lehetőségek széles skáláját kínálják a különböző igényű felhasználók számára- az egyágyas szobáktól négyszemélyes szobákig.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A felső emeleteken kétszintes apartmanok is vannak. A lakóegységek mindegyike, méretüktől függetlenül rendelkezik étkezési, pihenési, alvási és mosási helyiségekkel, és erkélyekkel, amelyek határt szabnak a lakótér és a rácsos szerkezet között.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb