napi hírmorzsák

Egyedülálló panzió a kínai Jáde császár pavilon szomszédjában

Pekingtől északnyugatra, Yongning ősi város központjában van egy fantasztikus belső udvarral rendelkező komplexum, mely közel tíz évig üresen állt. A tulajdonosáról elnevezett „Shun Garden” néven ismert ingatlan birtokosa nemrégiben visszatért, és úgy döntött, hogy három panziót épít a pekingi kultúra megőrzése céljából.

A „Shun Garden” kialakítását a szomszédos Jáde császár pavilonja inspirálta. A környék régi utcáin egyszerű emberek, gazdák, munkások, nők és gyermekek sétálnak és játszanak, a levegőben pedig a hagyományos agyag sütőkben sülő tofu illata kering. Maga a környezet tehát alapvető kihívást jelentett az elegáns vendégházak és békés kertjeik kiépítésére. A projekten a Rural Culture D-R-C építészeti cég dolgozott, és egy év aktív munka alatt készült el.

A belső udvart a térbeli funkciók szerint két részre osztották egy magas fallal. Mind a három vendégház rendelkezik egy Xuan-tal, mely egyfajta oldalablakos verandát jelent. A verandák ferde tetőablakain át látható a Jáde császár pavilon díszes épülete. A vedégek többsége a pavilon miatt érkezik a térségbe, tehát a pavilonra való kilátás maximalizálása kulcsfontosságú szempontja volt a projektnek.

A régi szerkezet eredetileg egyszintes volt, a felújítás során azonban kétszintesre bővítették azt. A két szintet összekötő hagyományos kialakítású lépcsőfeljárót keretbe foglalt lépcsőfokok helyettesítik, melyek lényegében egy polcrendszer részét képezik. Az az alsó szinten a társasági helyiségek vannak, míg a felső szintet a hálószoba foglalja el. A belső terek nem fényűzőek, vagy modernek, sokkal inkább népiesek, békés atmoszférát biztosítva a mély alváshoz.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Az udvar teljesen zárt a főutcától, így az egy csendes pihenőhelyet biztosít a vendégek számára. A zöld bambusz és a kövek a kert elengedhetetlen kellékei a keleti kultúrákban. A magas falon túloldalán egy perforált falú pavilont építettek a szerencsét hozó koi halakkal teli tó mellett, mely a közösségi eseményeknek, ad helyet, beleértve a reggelit is. A nagy fa lépcsőfokok ülőhelyekként is szolgálnak, ahol esténként szabadtéri filmeket vetítenek a nagy elválasztó falra. A kerthelyiségből a közösségi helyiség üvegfala mentén, egy lépcső vezet a szomszédos épület tetején kialakított tetőteraszra, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a könyékre.

A nyugati udvarban van egy zárt udvar, melyet az építészek homokkal borítottak be a gyermekek számára. A falak teljesen körülhatárolják a kis udvart, tehát szülőknek nem kell aggódniuk értük, így élvezhetik a gyerekektől távol töltött időt az udvar többi részén. A bejárat előtt egy csendes sikátor kapcsolódik a régi utcához mindkét oldalán. Az eladók és a gyalogosok zajához képest az udvar a béke és a csend világát képezi.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close