„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Timothee Mercier egy vidéki gazdasági épületet alakított otthonná szülei számára

Timothee Mercier, a Studio XM építésze egy romos franciaországi gazdasági épületet alakított “meghitt menedékké” saját szülei számára. Az MA House a Vaucluse régióban található, Franciaország délkeleti részének festői részén, szőlőültetvényekkel, levendulamezőkkel és furcsa kis falvakkal körülvéve.

A régi parasztházat Timothee Mercier építész szülei még 2001-ben vásárolták meg. Mercier szüleinek kezdetben nehézségeik akadtak a tervezési engedély megszerzésével a romos építmény álom-otthonná alakításához, ezért úgy döntöttek, hogy a szomszédos, erdős domboldalon egy új ingatlant építenek. A gazdasági épület további 15 évig elhagyatottan állt, mire a helyi tanács rábólintott annak lakóingatlanná való átalakítására. A szülők ezután Merciert bízták meg a projekt megvalósításával.

Mercier elmondása szerint a projekt “több volt, mint egy egyszerű rekonstrukció”. Az szülők esztétikai kívánságait tiszteletben tartva az intim menedékhelyet úgy újították fel, hogy az tiszteletben tartsa eredetét és építészeti történetét.

Az MA House a régi gazdasági épület lábnyomán áll, és nagyrészt követi annak arányait. Az eredeti szerkezet köveit használták az otthon homlokzatának kialakításához. A tetőn zöld és piros cserepek keverékét alkalmazták, amelyek közül egynéhány 30 évnél is idősebb. Belül egy tágas, nyitott terű lakótér található, amelyet Mercier szándékosan visszafogott de mégis látványos esztétikát alkalmazott, amit a környező kolostorok tulajdonságai inspiráltak.

A lakótér egyik oldalán található egy étkező, amelynek közepén egy vaskos faasztal áll. A másik oldalon található a konyha, amelyet alacsonyan fekvő tölgyfa szekrénnyel láttak el. A pultot szürke-kék mészkőből készítették, a mennyezetről pedig egyszerű fehér medállámpák lógnak. Az extra színt a Note Design Studio merész formatervezésű, élénk narancssárga Tembo székei biztosítják.

A lakótér közepén egy társalgó található. A padlón a francia Codimat márka szőnyege terül, amelyet koncentrikus rozsdaszínű körök díszítenek. A szőnyegen egy pár nádfotel és egy fa dohányzóasztal áll, amelyet egy párizsi bolhapiacon találtak. A fal mellett futó kőalapot fehér párnákkal látták el, egy kanapét biztosítva a lakóknak, amely végébe összefüggően az emeletre vezető lépcső nyílik.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A földszint világos árnyalatú anyagpalettája az emeleten is folytatódik. Mercier tölgyfát és raffiát – egyfajta pálmafát – használt a fejtámla létrehozásához a fő hálószobában. A szoba íróasztalát szintén tölgyből készítették, amely közvetlenül egy nagy ablak előtt helyezkedik el, és egy íves, padlizsán színű székkel párosították a Cassina bútorcégtől.

Az egyik szobához egy padlótól a mennyezetig terjedő beépített tölgyfa tároló is tartozik, egy fehér párnákkal ellátott, ablakmenti ülőhely mellett. A fürdőszobában az egyedi készítésű kádat hinoki ciprusfából készítették, amely egy Japánban őshonos fafajta. Egy magas üvegpanel választja el a zuhanyt a tér többi részétől.

Az otthon rusztikus kőburkolata helyenként a belső terekben is megjelenik, texturált felületeket képezve, amelyeket helyi mészvakolattal fehérre meszeltek.

Forrás:www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb