„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

The Jungle House: önfenntartó rezidencia akvapónikus rendszerrel és tetőtéri kerttel

A CplusC Architectural Workshop építészeti vállalatot Clinton Cole alapította 2005-ben, Sydney székhellyel. Egyik legfrissebb projektje során újrahasznosított anyagokból épített lakókomplexumot Sydney-ben, mely egy tetőn lévő veteményeskerttel és az ehető halnevelésre szánt akvapónikai rendszerrel teljesen önfenntartó.

A The Jungle House a stúdió igazgatójának és családjának biztosít otthont. A projektet napelemekkel, kertekkel és ehető sügér tóval látták el, az éghajlati vészhelyzetre válaszul, a fenntarthatóbb városi élet modelljeként.

A teljes tetőszerkezetet a szabadtéri halnevelde és a gyümölcs- és zöldség ültetvényesek vízelvezetésének megoldására alapozták, a lehető legfenntarthatóbb módon: a halastóból származó nitrogénben gazdag szennyvíz öntözi és műtrágyázza a kertet, az esővíz pedig egy földalatti tartályba folyik, mely szűrés után visszaszivattyúzásra kerül a tóba.

A fenntartható otthon egy elhagyott ház helyén épült. A projekt magában foglalta az eredeti épület részleges lebontását és egy új ház építését a telken. Az első homlokzat vakolatát úgy tervezték, hogy a ház illeszkedjen az örökségi védelmet élvező terület utcaképébe, ezzel ellenben a hátsó homlokzatot egy modernebb panel stílusú burkolattal látták el.

A ház egyik külső falát napelemek borítják, amelyek energiát termelnek a ház számára, és “a fenntarthatóság óriásplakátjaiként” szolgálnak – fogalmazta meg a CplusC Architectural Workshop. Fenntartható ház mellé fenntartható jármű tartozik, melyhez a garázsba elektromos töltőállomást is telepítettek. A ház anyagpalettája számtalan újrahasznosított anyagból, többek között fából és acélból épül fel.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az első emeleten három hálószoba, fürdőszoba és egy mosószoba található. Az emeleten egy nyitott terű nappali-konyha-étkező található, ahonnan tökéletes kilátás nyílik a városra. A hagyományos étkezőasztal helyett a konyhában egy hosszú konyhasziget stílusú pult található, amely megosztja a teret, és egyben helyet biztosít a közös étkezésekhez is.

A nyitott helyiség egy szabadtéri teraszra nyílik, lehajtható létrával, amely felfelé vezet a tetőtéri kertbe és veteményesbe. A tetőgerendák szerkezete alkotja a vályúkat az ágyások számára, melyek fedetlen alapjai ipari stílusú mennyezetet képeznek az alatta elhelyezkedő konyha számára. Az építészek az anyagok és a telepítés szándéka mellett ellentételezik a felújításból származó szén-dioxid-kibocsátást.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb