„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Teljeskörű felújítás egy hagyományos, 1980-ban épült Brazil otthonon

Az 1980-as években épült Fischgold House felújítási projektje megtartotta és kiegészítette az alsó szint betonszerkezetét és a meglévő medence szerkezetének egy részét. A felső szinten lévő tetőfödémet elbontották és egy újjal helyettesítették, ami lehetővé tette a teljes terület növelését, a belmagasság emelését és a belső elrendezés átalakítását. A felújítást a Brazil BLOCO Arquitetos végezte.

Az eredeti projektben a garázs volt az egyetlen olyan helyiség, amely közvetlen hozzáféréssel rendelkezett a medencéhez a telek legalsó szintjén. A felújítás során ez a szint vált az új ház szociális terévé, a nappalival, az étkezővel és a verandával. A garázst és a kiszolgálóhelyiséget a telek elejére helyezték át.

Az eredeti projektben a szobák északnyugati fekvésűek voltak, ami miatt a nap folyamán túlzottan sokat sütött a nap. Brazíliában a tájolás nagy figyelmet igényel az éghajlat miatt. Ezenkívül a meglévő tető 225 centiméterre korlátozta a belmagasságot. Ezt a fürdőszobák helyzetét megfordítva, és a szobák ablakait délkeleti irányba áthelyezve javították. Az építészek megnagyobbították a szobákat is, és a főlakosztály számára egy erkélyt alakítottak ki, amely a ház hátsó része felé néz.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A bontás után megmaradt betonszerkezet nagy részét meg kellett erősíteni, hogy az új projekt első emeletén újra felhasználható legyen. A szerkezet újrahasznosítása új és régi részek kompozícióját eredményezi, ahol láthatóak az áthelyezések, valamint egyes gerendák és pillérek “túlméretezett” megjelenése, amit a megerősítés okoz. Az alsó szinten a mennyezeten a pillérek és gerendák szerkezetének csak egy részét hagyták szabadon, mint a meglévő épületen végzett beavatkozás látható nyomát.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb