„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Szögletes fémlemezek a moduláris, kreatív és fenntartható homlokzatokhoz

A homlokzat, amely beleolvad a városi környezetbe, vagy kiemelkedik, hogy felhívja magára a figyelmet, körvonalazza az épület történetét. Ez egy kifejező médium, amelyen keresztül kapcsolatba kerülünk az építészettel, meghatározva az első benyomást és megadva az alaphangot a belső terek számára az átláthatóság, a mozgás, a textúra és a színek, valamint más esztétikai lehetőségek kipróbálásával.

Természetesen a burkolat döntő funkcionális szerepet is játszik, mivel védelmet nyújt a szélsőséges időjárási viszonyok ellen, és közvetlenül befolyásolja a fényáteresztést, az energiahatékonyságot és az akusztikai komfortot. Az építészek ezért fontos kihívás előtt állnak a homlokzat megtervezésekor: egyensúlyt kell teremteni a vonzó megjelenés és a teljesítmény között. Ehhez kulcsfontosságú a megfelelő anyagok meghatározása a tervezési szakaszban.

A külső burkolati rendszereknek egy sor építészeti követelménynek kell megfelelniük, figyelembe véve a megjelenést, a hosszú távú viselkedést, a karbantartási igényeket és a költséghatékonyságot – különös tekintettel arra, hogy ezek a teljes költségvetés jelentős részét teszik ki. Mivel azonban a piacon a homlokzatburkolatok (habarcs, fa, üveg, természetes kövek stb.) nagy változatossága áll rendelkezésre, a kiválasztási folyamat meglehetősen bonyolult lehet. Különösen a fémlemezek váltak a kortárs épületek egyik legmegfelelőbb választásává tartósságuk és sokoldalúságuk, valamint a kifinomultság és a modernitás levegője miatt, amelyet a homlokzatoknak kölcsönöznek. Az anyag előnyös tulajdonságait azonban gyakran beárnyékolják néhány gyakori hátrány, mint például a leválás, az általános színhiány, a nem hatékony beépítési gyakorlatok és az időjárás hatására a fugázó tömítőanyagokra és tömítésekre gyakorolt foltosodás.

Gyorsan és egyszerűen beépíthető száraz rendszer

Tekintettel ezekre a hibákra és felismerve a jobb megoldás szükségességét, a Dri-Design innovatív fém falpaneleket fejlesztett ki, amelyek egy aprólékos mérnöki folyamat eredményeként jöttek létre. Az eloxált réz, alumínium, cink és más színben kapható moduláris homlokzatburkolat szinte bármilyen aljzatra tapad klipszek vagy extrudálások nélkül, vagyis nem igényel fugázó tömítőanyagokat, tömítéseket vagy butilszalagot, és így kiküszöböli az ezzel járó foltosodási és karbantartási nehézségeket. Nem laminált és nem is kompozit anyag, így a panelek soha nem fognak leválni. És mivel ezek 100%-ban újrahasznosíthatóak, alacsony a környezeti lábnyomuk, és újrahasznosíthatók, így hozzájárulnak a körforgásos gazdasághoz. Mindez egy olyan rendszerben, amely könnyen telepíthető, költséghatékony és szinte végtelen tervezési lehetőségeket tesz lehetővé, a színek, felületek, textúrák és egyedi perforációk korlátlan palettájával.

A Dri-Design többféle változatot kínál a különböző igényeknek, helyszíneknek és stílusoknak megfelelően, a háromdimenziós hangsúlyokat adó dombornyomott sorozattól a perforált képalkotási lehetőségekig. A kúpos sorozatú panelek viszont azzal tűnnek ki, hogy bármilyen irányban, különböző mélységgel és lejtési fokozattal szögelhetőek. Ez a szabadság az egyes egyedi komponensek kialakításában lehetővé teszi a tervező szakemberek számára, hogy dinamikus, egyedi és vonzó felületeket hozzanak létre szinte bármilyen homlokzaton – mindezt úgy, hogy közben elkerülhető az aljzat vagy az időjárásgátló módosításának szükségessége. Ugyanakkor a moduláris, könnyűszerkezetes rendszer az építészek legtöbb mai igényét kielégíti: száraz és hulladékmentes építés, egyszerű telepítés és gyors összeszerelés. Más szóval, maximális hatékonyság és minimális visszalépés, anélkül, hogy eközben az esztétika csorbát szenvedne.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tulajdonságaik felfedezésére és az építészek inspirálására törekedve az alábbiakban bemutatunk néhány további projektet, amelyek homlokzatukat a Dri-Design kúpos paneljei segítségével dobják fel:

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb