napi hírmorzsák

Teljesen önellátó, kis rusztikus kunyhókat alakítottak ki Mallorca szigetének egy elszigetelt részén

12VoltRetreat egy meglévő hagyományos fészer és erdei menedékhelyek sorozatának adaptív újrafelhasználási projektje Mallorca idilli, vidéki táján. A sziget mezőgazdasági területein ezeket a hagyományos kőből készült menedékházakat vadászok és pásztorok menedékhelyeként építették, és munkaeszközök tárolóegységeiként is funkcionáltak. Az egyszerű helyi kőből épített falak és a könnyű kerámia + cserép tetőfedés, valamint az általuk elfoglalt kis méret (5 és 20 négyzetméter között) nagyon felismerhetővé teszik őket a szigeten. Jelenleg sok közülük használaton kívül van, és amelyeket felújítanak, azoknak továbbra is érintetlenül hagyják a külső burkoló szerkezetet, megtartva az eredeti hozzáadott értékét.

Mariana de Delás építész a meglévő szerkezet felújítását és eredeti jellemzőinek kihangsúlyozását tűzte ki elsődleges célként a belső terek fényellátásának és kilátások orpimalizálásával, és kettős felhasználású bútorok beintegrálásával, amelyek maximalizálják a rendelkezésre álló teret.

A fő építészeti beavatkozás egy élénkpiros ablak behelyezése volt a régi kőfalakba, amely nyitott állapotban keresztirányú szellőzést generál, kívülről pedig az épület meghatározó jellemzőjévé válik. Az új nyílás bekeretezi a tájat belülről, megteremtve a hiányzó belső és külső kapcsolatot. Ez a gondosan megtervezett ablak, a helyi 2monos stúdióval együtt valósul meg, akiknek izgalmas kihívást jelentett az, hogy a lehető legvékonyabb fémprofilokból egy könnyen, elegánsan és funkcionálisan nyitható mechanizmust hozzanak létre.

Minden beavatkozás és bútordarab saját fejlesztésű, egyedi, hogy felfedezve, megtanulva és tökéletesítve a különböző anyagok és lehetőségek használatát. Az önépítés és a felfedezés filozófiáját követve a helyszínen található létesítmények is úgy vannak kialakítva, hogy azok függetlenek legyenek attól a területtől, amelyet szolgálnak. A házak olyan eszközökkel is el vannak látva, melyek 12 V -on működnek, hogy biztosítsák a tűz- és veszélybiztonságot, mivel a környezet nagyon száraz, és elősegítsék a kevésbé energiafogyasztó életmódot, valamint motiválják az akkumulátor hordozhatóságának feltárását és az elektronikus kísérletezést.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A napelemes talicska a töltést a nap helyzetére kívánja optimalizálni, miközben reggeli szertartásként tölti fel a belső tápegységeket és akkumulátorokat. Az összes belső elektromos alkatrész kicsi elemekkel készült, így hordozhatóak és feltölthetők a napelemes talicskával feltöltött energiabankokból. A lámpák és a ventilátorok 9 V -os újratölthető elemekkel készültek, amelyek a nap használatával könnyen felválthatók. Egy nagyobb teljesítményű bank és néhány elektromos robogó 12 voltos akkumulátora is használható laptopok, a vízpumpa és más nagyobb terhelésű alkatrészek töltésére.

Mivel a menedékház egy fenyőerdő közepén áll, így nem kap túlzott napfényt, ezért találták fel a napelemes talicskát, mely prototípusként és jelképként szolgál a jövőbeli mobil töltőállomások kezdetéhez, amelyek megtestesítik a mobil élet jövőjét. Amint a nagy kapacitású akkumulátorok könnyebbé válnak, az elektromos hálózat és a berendezések együtt utazhatnak a felhasználóval, és nem lesz szükséges rögzítni őket az architektúrába, új forradalmat hozva létre a nomád életben, ahol az energia hordozható, és független a tárterülettől.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb