„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Teljesen önellátó, kis rusztikus kunyhókat alakítottak ki Mallorca szigetének egy elszigetelt részén

12VoltRetreat egy meglévő hagyományos fészer és erdei menedékhelyek sorozatának adaptív újrafelhasználási projektje Mallorca idilli, vidéki táján. A sziget mezőgazdasági területein ezeket a hagyományos kőből készült menedékházakat vadászok és pásztorok menedékhelyeként építették, és munkaeszközök tárolóegységeiként is funkcionáltak. Az egyszerű helyi kőből épített falak és a könnyű kerámia + cserép tetőfedés, valamint az általuk elfoglalt kis méret (5 és 20 négyzetméter között) nagyon felismerhetővé teszik őket a szigeten. Jelenleg sok közülük használaton kívül van, és amelyeket felújítanak, azoknak továbbra is érintetlenül hagyják a külső burkoló szerkezetet, megtartva az eredeti hozzáadott értékét.

Mariana de Delás építész a meglévő szerkezet felújítását és eredeti jellemzőinek kihangsúlyozását tűzte ki elsődleges célként a belső terek fényellátásának és kilátások orpimalizálásával, és kettős felhasználású bútorok beintegrálásával, amelyek maximalizálják a rendelkezésre álló teret.

A fő építészeti beavatkozás egy élénkpiros ablak behelyezése volt a régi kőfalakba, amely nyitott állapotban keresztirányú szellőzést generál, kívülről pedig az épület meghatározó jellemzőjévé válik. Az új nyílás bekeretezi a tájat belülről, megteremtve a hiányzó belső és külső kapcsolatot. Ez a gondosan megtervezett ablak, a helyi 2monos stúdióval együtt valósul meg, akiknek izgalmas kihívást jelentett az, hogy a lehető legvékonyabb fémprofilokból egy könnyen, elegánsan és funkcionálisan nyitható mechanizmust hozzanak létre.

Minden beavatkozás és bútordarab saját fejlesztésű, egyedi, hogy felfedezve, megtanulva és tökéletesítve a különböző anyagok és lehetőségek használatát. Az önépítés és a felfedezés filozófiáját követve a helyszínen található létesítmények is úgy vannak kialakítva, hogy azok függetlenek legyenek attól a területtől, amelyet szolgálnak. A házak olyan eszközökkel is el vannak látva, melyek 12 V -on működnek, hogy biztosítsák a tűz- és veszélybiztonságot, mivel a környezet nagyon száraz, és elősegítsék a kevésbé energiafogyasztó életmódot, valamint motiválják az akkumulátor hordozhatóságának feltárását és az elektronikus kísérletezést.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A napelemes talicska a töltést a nap helyzetére kívánja optimalizálni, miközben reggeli szertartásként tölti fel a belső tápegységeket és akkumulátorokat. Az összes belső elektromos alkatrész kicsi elemekkel készült, így hordozhatóak és feltölthetők a napelemes talicskával feltöltött energiabankokból. A lámpák és a ventilátorok 9 V -os újratölthető elemekkel készültek, amelyek a nap használatával könnyen felválthatók. Egy nagyobb teljesítményű bank és néhány elektromos robogó 12 voltos akkumulátora is használható laptopok, a vízpumpa és más nagyobb terhelésű alkatrészek töltésére.

Mivel a menedékház egy fenyőerdő közepén áll, így nem kap túlzott napfényt, ezért találták fel a napelemes talicskát, mely prototípusként és jelképként szolgál a jövőbeli mobil töltőállomások kezdetéhez, amelyek megtestesítik a mobil élet jövőjét. Amint a nagy kapacitású akkumulátorok könnyebbé válnak, az elektromos hálózat és a berendezések együtt utazhatnak a felhasználóval, és nem lesz szükséges rögzítni őket az architektúrába, új forradalmat hozva létre a nomád életben, ahol az energia hordozható, és független a tárterülettől.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb