„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Teljes üveghomlokzattal és az “átláthatóság” ötletével alakították ki az ENET House projektet Svájcban

A svájci Lucerna városában épült lakó- és üzleti ENET épület együttes a Gole GmbH projektje, és az “átlátszó építészetet” képviseli. Átlátszó, nemcsak a konstruktívan nyilvánvaló vagy ideális esetben magától értetődő értelemben; de a hatékony átláthatóság értelmében is: üveglapok, üvegpolcok, üvegbútorok. Az ötlet nem új, éppen ellenkezőleg: 2000 éves. Azonban csak 1851-ben vált népszerűvé a londoni “Crystal Palace” létrehozásával.

Az ENET House projektben a Gole GmbH építészeti cég egy 1943 -ból származó házat korszerűsített egy tágas telken, mely eredménye egy négytagú lakó- és irodai együttes. A japán példát követve, kis térben épült, kihasználva a vertikális teret. Az épület teljes magasságában húzódó kiterjedt üvegfelület világítja meg a belső tereket. A sok, kisebb szintek szokatlan nyitottságot teremtenek az épület teljes magasságában. Minden centiméter ki van használva: a lépcsőház polcként is funkcionál, a fal egyben szekrény is, stb. Az egységeken belül a helyiségeket is üvegfalak határolják.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb