„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Egy különleges projekt, amely kiemeli a telken meglévő romokat, azok megsemmisítése helyett

2018 telétől kezdve több építész egymás után épített házakat egy pekingi külvárosában található Houheilongmiao faluban. A telket északon a Haiyingtuo -hegy és délen a Guanting -víztározó határolja. A falu egyike a 15. században megalapított Nagy Fal őrző állomásnak. Ma, mint más Pekinghez közeli falvakban, itt is fokozatosan halványul a földhöz és a történelemhez való viszony, a rohamos felújítással és a sportinfrastruktúra kiépítésével.

Az Embracing Ruins a Wonder Architect építészeti cég projektje, a falu központjában. A telken egy rég elhagyott ház állt, mely a környéken az egyedüli ház mely megtartotta az ipari kor előtti megjelenését. A régi udvari fal nagy részét megsemmisült, ezért téglafalat újjáépítették, körvonalazva a határait. Az udvarra lépve a régi ház, az öreg fák és a romok között egykor létező életjelenetek még mindig elképzelhetők voltak. A tulajdonos és az építészek számára egyértelmű volt, hogy ezt a szokatlan szépséget és a hatalmas mennyiségű információt meg kell, hogy őrizzék, egyfajta kapcsolatot alkotva a jelen és a múlt között.

A romokat tehát ahelyett, hogy felújították vagy teljesen eltávolították volna, a projekt szerves részeként kezelték. Bár az idő múlásával a régi ház tovább omlik, és egy napon végül megsemmisülhet, de addig is emlékhelyként díszeleg az új otthon belső udvarában. Ez a belső udvar biztosítja a ház számára a megfelelő szellőzést, és a természetes fény beáramlását is. A szorosabb kapcsolat megteremtése érdekében a ház építésekor sok régi anyagot alkalmaztak, például a környező falak eredeti vörös tégláit, és a közelben lévő régi házakból visszamaradt bontott anyagokat.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Amikor elkészült a projekt, az építészek meghívták a szomszéd gyermekeit, hogy legyenek modellek, és beszélgetés közben kiderült, hogy ez volt a régi otthonuk (lásd a fenti képeket).

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb