„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Téglaházból 21 millió egy 100 nm-es minimál családi ház

Ez a cikk 2009-ben készült. Napjainkban már nem biztos, hogy minden tekintetben aktuális a tartalma.

A Leier építőanyag gyártó számításai szerint ma Magyarországon minimum 21 millió Ft-tal kell rendelkeznie annak, aki egy 100 négyzetméteres négy személyes családi házat akar építeni a telekár nélkül. A téglagyártó pályázatot írt ki olcsó ház tervezésére.
Az otthonteremtési támogatások megvonásával milliókkal megnőhet az a pénzmennyiség, amivel rendelkeznie kell annak, aki fel szeretné építeni az “ország átlag-házát”– nyilatkozta Komlós Andor, a Leier cégcsoport magyarországi igazgatója. A Leier cég most olyan pályázatot írt ki, amelynek célja olyan családi ház tervezése, amely a pénzpiaci válság ellenére alkalmat teremt a kispénzű, kistelepülésen élő házaspároknak és családoknak arra, hogy megvalósítsák házépítési, családalapítási terveiket. A lehető legolcsóbb megoldásokat egyetemistáktól várják! A felsőoktatási intézmények hallgatói számára kiírt pályázat szerint: ma az „átlag-ház”: nettó 100 m2–es lakóterületű, energiabesorolás szerint legalább B kategóriás, összkomfortos családi ház, amely 4 fő részére lakható, garázzsal vagy kocsibeállóval rendelkezik. A családi ház felépítéséhez felhasznált építési anyagok összege nem lehet több (munkaerő költségekkel együtt) bruttó 21.000.000 Ft-nál. forrás: ingatlanok.hu

Amennyiben eltörlik a szocpolt, megszüntetik a lakástámogatási rendszert, valamint megemelik az áfát, kétség nem fér ahhoz, hogy lényegesen megdrágulnak majd az új-építésű ingatlanok Magyarországon.

Évek óta csökken az átadott téglaházak száma Magyarországon, ennek több oka van, az egyik, hogy nagyon sok társasház épül, melyben már szinte egyáltalán nem használnak téglát, másik oka, hogy egyre több alternatívája van a tégla épületeknek, melyek rengeteg tulajdonságukban kedvezőbb paraméterekkel rendelkeznek, mint egy téglából készült épület.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A könnyűszerkezetes házak olcsóbbak, mint egy téglaház, jobb a szigetelésük, ezért energiatakarékosabbak, gyorsabban felépülnek, méretpontosabbak, és előre kalkulálható költségvetéssel rendelkezhetünk, melyre a kivitelező árgaranciát vállal.

Vigyázat: Csak olyan készházat, könnyűszerkezetes házat kivitelező céggel építsen, aki rendelkezik ÉME, ISO, valamint Makész minősítésekkel, mert ez garancia a minőségre és a technológia folyamatos minőségellenörzés alatt áll.

 Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb