„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Tégla a belsőépítészetben: 5 példa a rusztikus melegség megteremtésére

Nincs olyan anyag, amely változatosabb és időtlenebb lenne, mint a tégla – amely az ókori és egyaránt a modern építészet alapanyagának tekinthető. Sok esetben a történelmi épületek gipszkartonjának leválasztása gyönyörű téglafalakat tárhat fel, amelyek mély textúrát, melegséget és karaktert visznek az adott lakótérbe. Akár nyersen, akár festve, a megjelenés számos stílusnak megfelel, a rusztikustól az ipariig.

A következő 5 projekt tökéletesen bemutatja, hogyan használható fel a tégla, mint belsőépítészeti stílus-elem:

2017-ben az RA + TR Arquitectos egy kétszintes épületet újított fel, melyben a földszint eredetileg egy volt borraktár volt, a felső emeleten pedig két lakás. A meglévő szerkezet előrehaladottan romlott állapota szükségessé tette a belső tér és a tető teljes lebontását. A rekonstrukció során a már meglévő tető és a padló megmaradt, de új szerkezettel látták el őket, ami lehetővé tette a tető alatti hely felszabadítását és betonpadló hozzáadását a két emelet elválasztásához. Az anyagok megválasztása biztosítja a folyamatosságot az otthonban, melyek egyedi textúrájuk révén különleges hangulatot biztosítanak, amely az épület ipari múltjára utal.

A brazíliai Cruzeiro Novóban egy szegmentált és sötét régi épületegységet alakítottak át meleg és nyitott koncepciójú, 46 négyzetméteres lakássá. Az EB Arquitetos által vállalt projekt egy nagyon egyszerű, hatékony és olcsó felújítási terv szerint készült. Az építészcsapat eltávolította a konyha és a mosókonyha, valamint a keskeny nappalit és az egyik eredeti hálószobát elválasztó falakat. A nyitott elrendezés rengeteg fénye eléri a közös élettér minden részét. A központi szerkezeti oszlop eredeti, nyers beton megjelenését meghagyták, és minden helyiségben vinilpadlót alkalmaztak, egységességet létrehozva. Ugyanaz a tégla, amely a konyha egy részét fedi, a mennyezeti födémig és a felső gerendáig terjed.

Ez az oroszországi Moszkvában található felújított apartman már eredetileg is egy fantasztikus kandallóval és mennyezettel rendelkezett 420cm magasan, mielőtt romba dőlt. Az eredeti szerkezet a forradalom előtti időszakban, 1914-ben épült Moszkva központjától nem messze. A fontos történelem megőrzése érdekében minden belső és stílusbeli döntést az épület eredeti építészetének kontextusában hoztak létre. Az így hozott tervezési döntések és a természetes fény mennyisége (ami Moszkvában szokatlan) egy mediterrán otthonra emlékeztet, ami nyilvánvaló a színek és a bútorok stílusának megválasztásában.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A TwoBo Aquitectura ennek a 120 éves múltra visszanéző apartmannak a felújítása során megtartotta az eredeti konstrukcióból származó elemeket, például a nolla-cserép mozaik padlót és a mennyezet kereteit. A belső tér megnyitásához az elválasztó falakat lebontották. A projekt a kulturális kontextus gazdag tanulmányozásán alapult, amely során feltárták az eredeti téglafalakat. A projekt célja az volt, hogy egyensúlyt találjon két szemlélet között: a régi módszer a cement és a vízzel kézzel épített munkák, valamint a száraz építkezés új módja, tölgykeretek és festett fa rétegek alapján.

2017-ben a Roberto Di Donato Architecture felújította a Valencia szívében, a 20. század eleje óta műemlékvédelem alatt álló épületet. A projekt kihívásokkal teli volt, de végül a sok év elhagyott állapotban lévő lakás egy csodálatos otthonná alakult. A projekt megközelítését az a törekvés vezérelte, hogy különálló, mégis folyékony, modern lakótereket hozzanak létre, amelyek szinte zavartalanul hagyják a meglévő struktúrát. A mennyezet magasságát a felújítás különösen értékes elemének tekintették. A tető szerkezetét helyreállították és teljesen szabadon hagyták, hangsúlyozva a múlt iránti tiszteletet, és lehetővé téve a lakás terének és térfogatának teljes érzékelését. Az összes új szerkezeti elem egyértelmű irányérzékkel került a tervbe. A fa szekrények, a teljes magasságú fehér függönyök és a magas létra a tér függőlegességének hangsúlyozására szolgál. Viszont a hosszú konyhai munkalap, a fehér gipszkarton talapzat és annak fényvonala a vízszintes méretekhez szól. A projekt sikeresen bevezette a kortárs formatervezési nyelvet az otthonba, miközben javította a régi tér jellegét és anyagszerűségét.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb