„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Kiemelt cikkeinkpurhab hőszigetelés

Szórt purhab (poliuretán) hőszigetelés olcsón

Cégünk már nem foglalkozik fújt purhab szigeteléssel!

A purhab szigetelés annak ellenére, hogy először drágának tűnhet, kiderül a cikkünkből, hogy olcsóbb, mint a kőzetgyapot, vagy egy jó minőségű üveggyapot szigetelés. Ha érdekli, hogy hogyan lesz olcsóbb az, ami drágábbnak tűnik első olvasatra, azt a cikkünkből megtudhatja.

Rengeteg helyen olvashatjuk, hogy olcsó kőzetgyapot, olcsó üveggyapot, olcsó fújt szigetelés, olcsó polisztirol.

Mi az olcsó? Az amikor olcsón, kevés pénzből oldjuk meg a házunk hőszigetelését, vagy az amikor hosszútávon olcsón üzemeltetjük a házat?

Olcsó az a termék tud lenni, aminek lejárt a szavatossága, vagy össze van törve, sérült, illetve lehet, hogy az utolsó kirakati példányt akarják elsütni. Ismerős ez ugye a bolti kereskedelemből.

Minden terméknek van egy gyártási költsége, van egy gyári ára, egy nagyker ára és a kisker ára.
Ha a gyártó előállít valamit 700 Ft/m2-es áron, 1000 Ft/m2-es árat ad a nagykernek, akkor a nagyker 1250-1300 Ft/m2-es áron kínálja a boltoknak, azok pedig 1600 Ft/m2 áron a végfelhasználóknak.
A boltok, azaz a kiskereskedők ebből a 20-30%-os árrésből tudnak engedni. Másik verzió, hogy felárazzák 2200 Ft/m2-re a terméket és azt akciózzák meg 25%-kal. Na de az internet korában nagyon butának kell lenni annak aki bedől ennek a fajta árazásnak.

A nagykereskedő szállít, a kiskereskedő raktároz, alkalmazottakat tart fenn, rezsit, adókat, marketinget fizet. Tehát az árrés nem nyereség és nem lehetséges azt teljesen elengedni, mert akkor bezár a bolt rövidesen.

Ha egymással összehasonlítunk több anyagot, akkor lehet egyik olcsóbb, a másik drágább, de a kérdés, hogy mit nyújt és mennyiért.
Trabanttal le lehet menni a Balatonra Budapestről 1,5 óra alatt, ezzel szemben egy sportkocsival 30 perc alatt is. Más az élmény, de más a fogyasztás is, míg a trabant esetében a cél elérése a cél, a sportkocsinál ez mellett az út a cél a folyamatos élmény miatt! A trabantnál az az élmény, ha megérkezünk és kiszállhatunk.

Tehát, ha egy családi házba burkolatot vásárolunk el kell dönteni, hogy azért vesszük, hogy legyen burkolat olcsón, vagy szeretnénk abban évtizedeken keresztül gyönyörködni. Az egyik 2500 Ft, a másik 12500 Ft négyzetméterenként. Ez pont olyan amikor azt mondják, hogy 2018 nyarán lehet 180 ezer forintból egy négyzetméter házat kivitelezni. Igen biztosan, de abba én nem szeretnék beköltözni, mert rengeteg lesz a rezsije és nem lesz modern, nem lesz szép, nem lesz modern. Igenis, ha valaki ma egy jó családi házat szeretne kivitelezni ami közel nulla energiával működik, szép és modern, akkor bőven 300 ezer forintos négyzetméter ár felett kell gondolkodnia.

Na de a cím az, hogy “Szórt purhab hőszigetelés olcsón!”

Tehát az üveggyapot és a cellulóz, valamint a kőzetgyapot jól tudnak hőszigetelni abban az esetben, ha szakszerűen helyezik el rés nélkül a szigetelést és tökéletes párazárást tudnak biztosítani a szigetelés teljes élettartamára. Mindenki, aki látott már álmennyezet hőszigetelést és tartószerkezetet, illetve előtétfalat, valamint könnyűszerkezetes üreges falszerkezetet az tudja, hogy tökéletes párazárás nem lehetséges, hiszen a csavaroknál legalább át fog jutni a pára a szerkezetbe. Ha pedig a hőszigetelésbe pára kerül akkor rohamosan romlik a hőszigetelési tulajdonság és kapunk egy hővezető gyapotszigetelést, ami akár felére, harmadára is lecsökkentheti a ház hőszigetelési paramétereit. A jelen esetben még nem is beszéltünk a redőnyt beépítő szakmunkásokról, a villanyszerelőkről, a vízvezeték szerelőkről, akik garantáltan átfúrkodják a párazárásunkat majd, ezzel rontva a hőszigetelést. Jó esetben megkeresgetjük a hibákat és javítjuk, de valljuk be ez nehézkes egy kifestett kiburkolt ház esetében.

Mi a megoldás abban a tekintetben, hogy ne jusson be a pára a szerkezetbe és ne nedvesítse a hőszigetelésünket?


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Egy szóval megoldjuk a kérdésre a választ: Purhab, de abból is csak és kizárólag a zárt cellás verzió.

Mit is tud a szórt zárt cellás purhab?

A szórt poliuretán habot egy speciális nagynyomású poliuretán berendezés és egy speciális szórópisztoly segítségével juttatjuk fel a felületre, amely szaktudást, nagy tapasztalatot igényel. A kiszórt anyag 3-5 másodperc alatt habosodik, majd elnyeri végleges formáját és szilárdságát. A szórt poliuretán hab többféle formában-, illetve sűrűségben létezik. A szórt poliuretán hab két vegyi komponens reakciójának eredményeképp jön létre. A komponensek felmelegítve kerülnek kifújásra, ebből kifolyólag csak a megfelelő felületi hőmérsékleten alkalmazható.

3 cm-es vastagság felett 100%-ban vízzáró réteget ad, 6-7 cm vastagságban már egy 30 cm-es téglafal szigetelésével vetekszik, 13-14 cm felett már passzív szerkezetet lehet belőle kivitelezni! Minden anyaghoz tapad ami nem olajos, nem zsíros és nem poros.

Tehát nem kell párazárás!!! Maga az anyag a szerkezetéből adódóan nem engedi bejutni a vizet, így eláztatni sem lehetséges! A hőszigetelési paramétere pedig a szálas szigetelések kétszerese. A kétszeres hőszigetelési érték egy használatban lévő ház gyakorlati paramétereit tekintve már nem igaz, hiszen az itt leírtakból adódóan akár 3-4x-es értéket is tapasztalhatunk a használatba vett lakások hőszigetelése között a purhabos előnyére. Az elméleti labor számok, adatok a gyakorlatban azért nem igazak, mert a szálas szigetelés összeilleszthetetlen tökéletesen és a párazárás sem lesz kielégítő, szemben a zárt cellás purhab szigetelésével, ami soha nem roskad össze és soha nem lesz párás, tehát megtartja a szigetelési képességét 100%-ban.

Tehát a használat közben lesz egyre olcsóbb a zárt cellás purhab és lesz drágább a szálas hőszigetelés, hiszen a fűtési rezsiköltségekben fizetjük meg majd a párazárásból eredő gondokat a szálas szigeteléssel ellátott házaknál.

Azt is érdemes átgondolni, hogy ha szálas szigeteléssel dolgozunk, akkor lesz munkadíj, lesz hulladék a szigetelésből és a csomagolásból, lesz szállítási díj és lesz hiba is sajnos, valamint kell párazárást is finanszíroznunk mind anyag, mind munka tekintetében. Ne feledjük, hogy 50-60%-kal karcsúbb vastagság kell a fújt-szórt purhab-ból, tehát kisebb falvastagságra lesz szükségünk és ezáltal nagyobb lesz a belső hasznos alapterületünk.

15 cm jó minőségű kőzetgyapot szigetelés munkadíjjal, párazárással, szállítással és hulladékkezeléssel cca. 3700-4100 Ft-ba kerül négyzetméterenként.
Zárt cellás purhabból ezzel szemben 7 cm-es szigetelés kell. Ennek az ára a mennyiségtől függ, de cca. 6000-7000 forintos négyzetméter áron kivitelezhető.
Ez egy 100 m2-es könnyűszerkezetes családi ház esetében a külső falaknál 220-250 ezer forintos felárat jelent a szórt purhab esetében, de ezzel együtt legalább 2,5 m2  nettó négyzetmétert tudunk nyerni, ami 300 ezer forintos kulcsrakész családi ház négyzetméter ár mellett 750 ezer forint árelőnyt jelent a purhabbal szigetelt ház javára. Ezután pedig minden évben egyforma szigetelést kapunk a zárt cellás purhab szigetelés által, míg a szálas szigeteléssel ellátott házunk a párazárás miatt ha csak kis mértékben is de romlani fog.

Akciós purhab szigetelés árak az alábbi linken tekinthetőek meg: Purhab hőszigetelés akció
További purhab hő és vízszigeteléssel kapcsolatos cikkeink: https://kp.hu/kat/purhab-hoszigeteles/

Tehát kijelenthető, hogy a zárt cellás fújt purhab szigetelés olcsóbb, mint a szálas hőszigeteléssel ellátott fal, tető, födémszerkezet!

Még egy érdekesség: A szálas kőzetgyapot, üveggyapot és sok esetben még a polisztirol szigetelés elhelyezése és a párazárás is segédmunkának számít Magyarországon az építőiparban, addig a purhab szigetelést nem lehet csak szakemberekkel elvégezni. Ennek oka, hogy az általunk üzemeltetett autonom purhabszóró berendezés bekerülési költsége közel 20 millió forint! Ezt csak szakemberek fogják használni, mert egyetlen egy rossz pillanattal milliós kárt lehet okozni, így akit ilyen gépen enged a tulajdonosa dolgozni az biztosan felkészült szakember. A purhab fújásánál nincs mellébeszélés, hogy a fólia mögött elrejtettük a rossz szigetelést, vagy esetleg oda nem is raktunk amit nem láttak, a purhab gép kilóra kimutatást készít a befújt szigetelésről és pont azt fogjuk kifizetni amit megrendeltünk és a kivitelező elkészített. A purhabot egyetlen egy kivitelező sem tudja ellopni, de a szomszéd kivitelezésére sem fog belőle átvándorolni, mert a gép mindent pontosan könyvel és rögzít, melyet távfelügyelettel is ellenőrizni lehet. A purhab anyagminősége egységes, az anyagban nincs munkahézag és tökéletesen hő- és vízszigetel. Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb