„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

HírekPályázat - támogatásSzocpol

Szocpolcsalók miatt nincs normális szocpol Magyarországon

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 65 ember ellen emelt vádat a 2006 és 2009 között szociálpolitikai támogatásokkal épült lakásokhoz kapcsolódó, Tiszabőn és más településeken történt nagyszabású csalássorozat ügyében – közölte a megyei főügyészség szóvivője az elkészült vádirat alapján.

 Tiszabőn, Tiszaroffon, Jánoshidán, Tiszakeszin és Fegyverneken történt bűnesetek lényege, hogy a vádlottak fiktív ingatlan-adásvételi szerződések megkötése után igényeltek az otthonteremtéshez járó, 1,2 és 2,6 millió forint közötti összegű szociálpolitikai támogatásokat. Az ügyben a feljelentést az államkincstár tette.

A vevők az esetek nagy részében nem is akartak a támogatással megvásárolt lakóházakba költözni, nem rendelkeztek a támogatás folyósításához előírt 30 százalékos önerővel, a csalásokkal az állami pénz jogtalan megszerzése volt a céljuk. A szerződésekben valótlanul rögzítették az előleg átadását, vételárként pedig olyan összeget jelöltek meg, amely megfelelt a jogszabályi kritériumoknak, noha az ingatlan valós forgalmi értéke ennél jóval alacsonyabb volt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A több gyermeket nevelőknek – akik a kellő önerő megléte esetén jogosultak lettek volna az állami támogatásra – a szervezők a támogatás “elintézését” ígérték, és házhoz jutással kecsegtették őket. Többekkel aztán időközben közölték: mivel pénzszűke miatt úgysem tudnák igénybe venni a “szocpol támogatást”, ők azt egy meghatározott összegért megvásárolják tőlük. A kapott támogatás jelentős része így a vádlottakhoz került, akik megosztoztak rajta. A szóvivő tájékoztatása szerint összesen 127 ingatlant érintett a csalássorozat, az államot mintegy 300 millió forintos kár érte. A vádlottak között van Tiszabő független polgármestere és jegyzője is, az utóbbi a szerződések megvételéhez adott ki valótlan tartalmú igazolásokat.

Az ügyészség 233 gyanúsított esetében, akik többnyire beszervezett lakásvásárlók voltak, a vádemelést elhalasztotta. E kör tagjai esetüktől függően 2-5 évre pártfogói felügyelet alá kerülnek, és ha ezen időszak alatt nem követnek el újabb bűncselekményt, megszüntetik a vádat ellenük. A nagyszámú, szabadlábon lévő vádlottat érintő per tárgyalása várhatóan szeptemberben kezdődik a Szolnoki Törvényszéken.

Az ilyen gazemberek miatt van most olyan szocpol Magyarországon, ami gyakorlatilag igénybe sem vehető. 

Azok akik becsületesek, most nem kapják meg azt, ami járna nekik. Na de az is hibás, aki kiadta a támogatásokat, mert nem ellenőrizték rendesen a dolgokat…Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb