„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

HírekSzocpol

SZOCPOL 2012 – új felvonás

Új döntéseket hoztak az otthonteremtési politikával kapcsolatban. Újra bevezetik az államilag támogatott forintalapú lakáshitelt, melyet megváltozott feltételekkel, de használt, és új lakás vásárlásához is igénybe lehet majd venni. Használt lakásra az igénybe vehető összeg tizenöt, míg újonnan vásárolt lakásra harminc millió forintig lehet igényelni a hitelt. Emellett szintén újra beindul az elsősorban fiatalok lakásvásárlását támogató szocpol. Az otthonteremtési program célja, hogy az építőipari ágazatot növekedését is támogassa.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatót tart az otthonteremtésről az Országházban.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatót tart az otthonteremtésről az Országházban.

Az új szocpol is megváltozott körülmények között lesz igényelhető, és igénybe vehető. Az újonnan felállt helyzetben figyelembe veszik a gyermekek számát, a lakás méretét, és annak energetikai minősítését. Így ezen túl a támogatásban részesülő családok kettő gyermek után 800 ezer, és 1,3 millió forint közötti, három gyermeknél 1,2 és 2 millió forint közötti, és négy, vagy ennél is több gyermeknél maximum 2,5 millió forint támogatásban részesülhetnek. A szocpol igénylésekor az egyik legfontosabb tényező, hogy legalább az egyik félnek legyen bejelentett munkahelye, viszont kizáró ok a köztartozás. Az új kormány ezen feltételek között kijavította a szocpol eddigi hibáit. A kormány már előre számolt, és az új költségvetés alapján a jövő évre mintegy 4000 családra számítanak, akik a szocpol támogatásban részesülnek majd. Ez összegben kinyilvánítva 5,2 milliárd forintot jelent, jóval többet, mint a kamattámogatott hiteleknél, ahol ez az összeg mindössze 1,3 milliárd forint lesz a becslések szerint.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A kamatok tehát csökkenni látszanak, azonban erről konkrétan nem nyilatkozott eddig a kormány, és a miniszter sem. Matolcsy György elmondása szerint a szocpolt már hamarosan lehet igényelni azonban a kifizetés pontos dátuma még nem tisztázott. A kamattámogatott hitelek megváltozott feltételeivel kapcsolatban még várnak az uniós támogatásokra, így ezeknek a folyósítása még várat magára. A tervek szerint ezt is be szeretnék indítani következő év elején. Az államilag támogatott forint alapú hitel tehát felhasználható lesz új és használt lakás vásárlásához, építéshez, és felújításhoz is.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

12 hozzászólás

 1. A kérdésem az lenne, hogy a párom külföldön dolgozik, de Magyarországon élünk., itthon szeretnénk épitkezni is.
  Ebben az esetben igényelhető a szocpol? Köszönöm.

  1. Kedves Andrea!
   Sajnos még nem ismeretes számunkra a jogszabály leírása. Csak annak teljes ismeretében tudunk majd erre a kérdésre korrekten válaszolni.
   Abban a pillanatban ha bármilyen hír érkezik ebben a témában, mi közzé fogjuk itt tenni azonnal.
   Tisztelettel:
   Nagy Sándor
   (www.kp.hu ügyfélszolgálati igazgató)

 2. most akkor minek hozzák be a szocpolt ha nekünk nem is jár meg 3 gyerekem van de a páromnak van valamilyen tartozása ,amit a fizetéséböl vonnak..akkor most mi van ha a párom füzeti a tartozását mivel levonják neki,ja és már 5 éve bejelentett munka viszonya van….akkor most jár nekünk a szocpol vagy nem?????segítsen nekünk valaki….nagyon szépen kérem….a 3 gyerekekkel albérletben lakunk 1 szobás családi házban…….elöre is köszönöm katalin

  1. Kedves Katalin!

   Sajnos nem tudjuk a választ a kérdésére. Elsősorban azt kell tisztázni, hogy az a tartozás állami, vagy egy banki tartozás, mert a banki tartozás, vagy egy közüzemi tartozás nem egyenlő mondjuk egy tb vagy egy apeh tartozással.
   Sajnos még a szövegezése nincs meg a bejelentésnek, ez csak egy sajtótájékoztatón hallott szöveg volt.
   Kérem kövesse nyomn a cikkeinket, mert ha bővebb információ kerül birtokunkba, azonnal megírjuk azt.
   Tisztelettel:
   Készházportál Ügyfélszolgálat

 3. Heló2 kérdésem lenne.
  1: mi van azokkal akik nem dolgoznak (munkanélküliek) azok ki tudják a szocpolt használni és
  ha ki hogyan?
  2:mi számít új lakásnak és mi nem. ezt nem értem ha falu helyen élek ott nincs nem nagyon van vagy nincs is új lakás és használt lakás esetén ha 2 gyerek van akkor gyerekenként :1 gyerek 900 000 .2 gyerek:1400000 nem az 50% a ami 2 gyerek esetén 1200000? ere kérnék szépen választ előre is köszönöm

 4. Ez is csak a gazdag ember tuggya igénybe venni.A gazdasági válság ota rengeteg ember elvesztette a munka helyét azokkal mi lessz nekik nem jár?És az az any aki maga neveli a gyerekeit és a legfiatalabb 2 honapos azzal mivan megkell várnia még betölti az 1 évet a kicsi utána elmegy dolgozni 6 honap másfél év mulva veheti igénybe????Hu de jol megcsinálták gratula!!!!

 5. Engem az érdekelne,hogy nekünk van már egy 10 éves kisfiúnk aki után még nem vettük igénybe a szocpolt.Jelenleg építkezünk én 34 éves vagyok a párom 36 éves ebben a helyzetben is van a 35 éves korhatár? Válaszát előre is köszönöm Ági

 6. Üdv!
  Nekem az jön le,hogy használt lakás, (ház is?) esetén 15000000ft -ig adnak hitelt. Az-az ha a ház ára e feletti nincs kedvezményes hite?
  A szocpol támogatás függ a ház energetikai minőségétől. Ezen kivül függ-e a ház többi műszaki minőségétől is?
  Ha jobb energetikai minősítésű házat nézek az drágább is sok mill-el a támogatott hitel csak 15000000 ft-ig jár. Ilyen áron hőszigetelt korszerű ház nincs.
  Az-az,ha jól értem ennek semmi kézzelfogható értelme nincs, vagy tévedek?
  Köszönöm.

 7. Üdv!
  Eddigi utána járásom során használt lakásra egyenlőre nem lehet igényelni a szocpolt csak új lakásra. Ház vásárlás előtt állunk és érdekelne, mikortól lehet igényelni (a szocpolt) használt lakásra?

  1. 3 gyerekkel 1 szobás házacskába húzzuk meg magunkat.Most végre lejárt a férjemmel kötött két 8 éves fundamentánk,így kölcsönnel együtt alig több,mint 9 millió forintunk lesz.Újra kevés,de használtat tudnánk venni,ha kapnánk támogatást.Teljesen kizártak bennünket?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb