„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Szlovénia építése: új lakásprojektek, amelyek újragondolják a vidéki életet

Szlovénia folyamatosan újradefiniálta a designt a vidéki életben. Az ország földrajzához szorosan kötődő építészetével Szlovénia az európai kulturális és kereskedelmi utak kereszteződésévé vált. Ez a történelem és a csere által meghatározott hibrid építési stílusokat és tipológiákat hozott létre.

A modernista gyökerekre és olyan építészek munkáira építve, mint Max Fabiani, Ivan Vurnik és Jože Plečnik, a kortárs építési projekteket a sokrétűségre és a kapcsolt programozásra vonatkozó ötletek alapján tervezik.

arhitektura krusec hisa 2015

A szlovéniai rezidenciákra kiterjesztve a következő projektek a modern szlovén építészetet tárják fel a lakhatáson keresztül. Az ország nagyrészt szétszórt és egyenlőtlen lakossága néhány városi központban összpontosul. A fővárosra, Ljubljanára összpontosuló tervek bemutatják, hogyan alakul a városi és vidéki élet az olyan városok mellett, mint Maribor, Celje és Kranj. Együtt olyan irányzatokat testesítenek meg, amelyek mélyen gyökereznek az ország nemzeti és városi identitásában.

House MJ / kombinát

Az MJ House egy hajdan beépítetlen rét szélén áll a lakóházak és az erdőszél között. A ház az úttól különállóan áll, a magasabban fekvő lejtőn, kilátással Novo Mesto városára. A kilátás és a telek kialakítása miatt a ház északnyugati irányba nyílik. A szintek enyhe megosztásával alkalmazkodik a terephez, és egyben elválasztja a nappalit a hálóhelyiségtől.

Family Home Curile / 3biro

Bela Krajina vagy Fehér Carniola egy kis hagyományos régió Szlovénia délkeleti részén. Alacsony dombok, gyönyörű nyírerdők, hatalmas szőlőültetvények és gyönyörű táj jellemzi. A hagyományos és a kortárs ötvözésének gondolata a nagyobb ívek leküzdésére irányuló megoldások keresése során volt jelen. A legnagyobb fesztávot faszerkezettel hidalják át, visszhangozva a környező hagyományos építési elveket és kijelölve a bejárati területet.

A House for the Best Years / Biro Gašperič

A házat úgy tervezték, hogy tökéletes fogadója legyen egy tapasztalt párnak, valamint elvárásaiknak és személyes preferenciáiknak. Mivel a gyerekek már felnőttek, a szülőknek hosszú és vékony házuk van. A ház alázatosan követi a természetes lejtőt, de egyik ponton sem emelkedik magasabbra. A térfogatarányt magasságban rögzítve tartja, így jellegzetes, egyedi megjelenést kölcsönöz neki.

Simple House / Scapelab

Az egyszerű ház egy kis családi ház projektje a szlovéniai Kropa festői területén. A ház alapformája archetipikus – tiszta, ferde tetős térfogat. A ház mérete és arányai a környék régi parasztházaihoz kapcsolódnak. Ez a letisztult, absztrahált hagyományos kötet kortárs borítékba van csomagolva.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Chimney House / Dekleva Gregorič Architects

A ház kialakítása elsősorban a helyi építészet szabályaira épül. Tiszteletben tartja a hagyományos építésű kontextus morfológiáját, utalva a ház uralkodó nyeregtető-típusára, és tiszteletben tartja annak térfogati és anyagi paramétereit. Másrészt a ház egy tipológiai átalakulást jelez, amelyet a felhasználók sajátossága generál.

House M / SoNo Arhitekti

A House M egy tipikus szlovén tájat reprezentáló területen található. Éppen ezért a tervezés szabványos építészeti elemekből származik, amelyek közül az egyik a domináns – a nyeregtető. A ház három hosszúkás térfogatból áll, szimmetrikus nyeregtetőkkel, amelyek dinamikus földszinti elrendezést hoznak létre.

House in Golo / ARK Arhitektura Krušec

arhitektura krusec hisa 2015

A festői helyen található House in Golo esetében, amely a Julijske Alpe, a Karavanke és a Kamniško-Savinjske Alpe csúcsaira néz, a terület egyik alapvető jellegzetessége a színben és a textúrában jelenik meg. talaj, amelyre a ház épül. A ház szerkezete követi annak a terepnek a tektonikus rétegződését, amelybe az építési gödröt beásták.

The Wooden House / studio PIKAPLUS

A The Wooden House egy lakóépület, amely megtestesíti azt a megfoghatatlan építészeti minőséget, hogy elmossák a határvonalat a külső és belső terek között. A Faházat azzal a szándékkal tervezték, hogy ellenálló menedéket nyújtson a kedvezőtlen időjárás ellen, miközben olyan belső környezetet teremt, amely megismétli a szabadban való tartózkodás érzését. A puha fa belső tereket tartós külső burkolat védi.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb