„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Az OMA bemutatja az Elevated Plaza koncepcióját az UniCredit számára Münchenben, Németországban

Az OMA pályázati terve az UniCredit új, müncheni székhelyére a földről emelt teret javasol, hogy növelje a nyilvános tereket és a városi kapcsolatokat, és aktiválja az egyébként figyelmen kívül hagyott területet.

A rendszer célja, hogy „visszamenőlegesen jellemet tulajdonítson egy olyan területnek, amelynek soha nem volt jelentősége. A helyszín a város egyik fő artériája, az S-Bahn mellett található, amely egy szigorúan funkcionális terület, amely nem rendelkezik nyilvános terekkel és szolgáltatásokkal. Az OMA által javasolt épületet felemelték a talajról, korlátozott alapterületével több közterület integrálását teszi lehetővé, miközben megőrzi a telek természeti adottságait.

Az új székház karcsú oszlopokra emelkedik, lehetővé téve a zökkenőmentes kapcsolatot a jövőbeni gyalogos S-Bahn átkelővel, így a helyszín a Leuchtenbergring S-Bahn megállója és a környező negyed közötti „forgóponttá” alakul.

Az épületben van egy megemelt központi tér, amelyet városi nappalinak képzeltek el, ahol kertek és nyilvános szolgáltatások, például éttermek és a város gasztronómiai területei találhatók. A bank tárgyalóközpontja, logisztikai és back-of-house funkciói a pláza alatt találhatók, így biztosítva a könnyű földszinti hozzáférést.

A bank irodái a pláza felett helyezkednek el, trapéz alakú, 22 méterrel a szint fölé emelt térfogatokban. A hagyományos Münchner-tetőre némileg emlékeztető tető geometriáját a környezeti korlátok határozzák meg, mivel a homlokzatok hajlásszögét úgy alakították ki, hogy javítsa a légáramlást, és optimális előnyt biztosítson a homlokzatba ágyazott fotovoltaikus celláknak. A térfogat háromszögletű bevágásai természetes fényhez való hozzáférést és kényelmes beltéri klímát biztosítanak használói számára.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A homlokzati rendszer zárt üreges egységeket tartalmaz fotovoltaikus beágyazott üveggel, amelyek várhatóan az épület éves energiaszükségletének 50-70 százalékát termelik. A napelemes homlokzati rendszer jelentősen csökkenti a belső szoláris hőnyereséget is.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb