„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az OMA bemutatja az Elevated Plaza koncepcióját az UniCredit számára Münchenben, Németországban

Az OMA pályázati terve az UniCredit új, müncheni székhelyére a földről emelt teret javasol, hogy növelje a nyilvános tereket és a városi kapcsolatokat, és aktiválja az egyébként figyelmen kívül hagyott területet.

A rendszer célja, hogy „visszamenőlegesen jellemet tulajdonítson egy olyan területnek, amelynek soha nem volt jelentősége. A helyszín a város egyik fő artériája, az S-Bahn mellett található, amely egy szigorúan funkcionális terület, amely nem rendelkezik nyilvános terekkel és szolgáltatásokkal. Az OMA által javasolt épületet felemelték a talajról, korlátozott alapterületével több közterület integrálását teszi lehetővé, miközben megőrzi a telek természeti adottságait.

Az új székház karcsú oszlopokra emelkedik, lehetővé téve a zökkenőmentes kapcsolatot a jövőbeni gyalogos S-Bahn átkelővel, így a helyszín a Leuchtenbergring S-Bahn megállója és a környező negyed közötti „forgóponttá” alakul.

Az épületben van egy megemelt központi tér, amelyet városi nappalinak képzeltek el, ahol kertek és nyilvános szolgáltatások, például éttermek és a város gasztronómiai területei találhatók. A bank tárgyalóközpontja, logisztikai és back-of-house funkciói a pláza alatt találhatók, így biztosítva a könnyű földszinti hozzáférést.

A bank irodái a pláza felett helyezkednek el, trapéz alakú, 22 méterrel a szint fölé emelt térfogatokban. A hagyományos Münchner-tetőre némileg emlékeztető tető geometriáját a környezeti korlátok határozzák meg, mivel a homlokzatok hajlásszögét úgy alakították ki, hogy javítsa a légáramlást, és optimális előnyt biztosítson a homlokzatba ágyazott fotovoltaikus celláknak. A térfogat háromszögletű bevágásai természetes fényhez való hozzáférést és kényelmes beltéri klímát biztosítanak használói számára.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A homlokzati rendszer zárt üreges egységeket tartalmaz fotovoltaikus beágyazott üveggel, amelyek várhatóan az épület éves energiaszükségletének 50-70 százalékát termelik. A napelemes homlokzati rendszer jelentősen csökkenti a belső szoláris hőnyereséget is.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb