„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

HírekMás országok építőipara

Szlovákia szegényebb részein is tucatjával épülnek az új családi házak

Hazánkban továbbra sem dübörög a gazdaság.

Az építőipar az az ágazat, melyen keresztül általában megismerhető a fejlődés vagy a hanyatlás egy országban. Gyakorlatilag itthon kivégezte a válság és a kormányok intézkedései a családiház építéseket és a lakóparkok fejlődését. Ez szó szerint lefejezést jelent, mert nem is tudunk lakópark megvalósulásról itthon az elmúlt két évben.
Még az állami finanszírozással megvalósuló, vagyis így beharangozott Ócsai lakópark is a gaz és az enyészeté jelenleg. 

Cégünk Szlovákiában is épít energiatakarékos családi házakat. Most egy olyan lakóparkban kivitelezünk, ami Szlovákia szegényebb részén található Miskolctól 100, Kassától 20 km-re keletre.
A képeken jól látható, hogy folyamatosan nőnek ki a házak a földből.

Ez a település a legutolsó népszámláláskor 550 lélekszámot tartott nyilván, de az idén 25 darab új családiház épül, ez azt jelenti, hogy 60-80 fővel nő a település lélekszáma. 
Hatalmas fejlődés ez egy település életében, hiszen egy év alatt 15%-ot szaporodik a lélekszám.

Sajnos Magyarországon 4-5000 fős településeken sem épül ekkora mennyiségű családiház az idén. Elkeserítő, hogy a Magyar Kormány a szocpolt visszahozta, de “szinte” senkinek sem hozzáférhető. (Van olyan megyeszékhely, ahol eddig egy szocpolt folyósítottak az idén!)


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az új elméleti szocpol, gyakorlatilag nem létezik a gyakorlatban, tehát erre nem számíthatnak a fiatal és gyermeket vállaló párok. A bankhitelek igen korlátozott módon igényelhetőek. A kamatok magasak Szlovákiához és Ausztriához képest. Gyakorlatilag egy magyar kétszer annyi összeget fizet kamatra, mint egy szlovák hiteligénylő.

Pár nappal ezelőtt írtunk egy cikket arról, hogy milyen siralmas állapotban vannak hazánkban a lakások és a házak. Tehát nem csak új építés nincs, de a régi házak, lakások sem újulnak meg. Részletek itt…

Nézze meg, hogy Szlovákiában milyen egy szegény országrész 2012. október 5-én.

 

 Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb