„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Színes építészet: 7 város élénk színekkel felülnézetből

Ezek a lenyűgöző és fotogén, színes városok nemcsak az évente látogató turisták ezreinek, hanem a világ számos építészének a figyelmét is felkeltik. A következő galériában légi perspektívából tekintheted meg őket, történetesen úgy, ahogyan minden odalátogató pillantást vethet rájuk először, a repülőgépük ablakából.

A színek ilyen jellegű használatának sokféle oka van. Egyes városokban a tetőfedésnél meghatározott színeket alkalmaznak klímastratégiaként, míg máshol csak hagyománya van a házak bizonyos módon és színre történő festésének. Mindenesetre ezek a színes városok vizuálisan kétségtelenül nagyon vonzóak:

Az olaszországi Nápoly ősi városa épületei révén tanúskodik múltjáról. Ez a légi felvétel Nápoly történelmi központjának egyik területéről mutatja a tetők élénkebb és halványabb színei közötti eltéréseket, feltárva az épületek különböző építési periódusait.

A szintén színes olaszországi Burano-sziget, Velencétől mintegy hét kilométerre található, és évente sok turistát vonz a világ minden tájáról. A tarka házak eredete még mindig nincs biztosan megállapítva, de egyesek szerint a halászok, amikor hazatérnek, a köd miatt nem ismerték fel őket, ezért élénk színekkel kezdték festeni őket, hogy könnyebben azonosíthassák őket.

A Kanári-szigetcsoport egyike, Las Palmas építészete annak színes házhomlokzatairól és háztetőiről ismert, amelyek gyakran megtalálhatók a sziget képeslapjain. Vizuális vonzerejük mellett a tetőteraszok színei visszaverik a napsütést a forró napokon, nagyobb kényelmet biztosítva a belső terekben.

Hasonló stratégia látható Bangkok 50 körzetének egyikében, Khlong Sam Wa-ban, ahol a tetőcserepeket világos színekkel festik, hogy visszatükrözzék a napfényt és csökkentsék a ház belső hőmérsékletét. Ennek az 1997-ben alapított kerületnek több olyan lakóépület-fejlesztése van, amelyek jellegzetes színeik miatt a légi perspekrívából könnyen azonosíthatók.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A marokkói Casablancában, a Cite Djemaa kerületben található házak tetőszíneinek változatossága szintén kiemelkedő. Annak ellenére, ahogy a város neve sugallja (Fehér Ház, szó szerint lefordítva), a városban található építészeti stílusok sokasága lehetővé teszi az árnyalatok sokféleségével rendelkező épületek építését.

Ezen város színes felülnézete azonban nem pusztán az építészetnek köszönhető. Helyenként a tetők különböző színei kombinálódnak olyan elemek természetes árnyalataival, mint a csatornák, folyók és növények. Az üzbegisztáni Samarkand városában a vörös, fehér és kék tető veszi körül a házak belső udvarainak és kertjeinek zöldjét.

Az amerikai Boynton Beach-en a közösségek házait körülvevő növényzet zöldje miatt a légi fényképről felismerhetők az egyes város részek. A sokféle színű tető a természetes elemekkel kombinálva és a kanyargós városi elrendezés figyelemre méltó légi képet eredményez.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb