„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Színes apartman házak alkotják a Tiny Forest megfizethető lakóparkot Hollandiában

Az Arons & Gelauff Architects a hollandiai Utrechtben található De Kwekerij campus számára terveztek egy lakásokkal teli lakóparkot, mely színes, fenntartható és az okos elrendezésnek köszönhetően megfizethető.

A fejlesztő Jebber, a “Stichting Studentenhuisvesting” leányvállalata, fiatal pályakezdők számára fejleszt élettereket. Ide tartozik a De Kwekerij is, egy volt KPN-telek Utrechtben, a Diakonessen kórház és a HKU közelében. Miután egy tömör lakótömböt már elhelyeztek, az Arons és Gelauff építészeket kérték fel a campus többi részének, köztük a lakásoknak a rendezésére.

Az eredeti terv az volt, hogy több masszív tömböt helyeznek el. A helyszínen egy földalatti atombunker maradványai is voltak, amelyet el akartak távolítani. A Tiny Forest terve hat színes, karcsú lakótornyot foglal magába, amelyek illeszkednek a campus elképzelésébe. A meglévő bunkert megtartották, és tavacskaként a terület központi pontjává vált.

Karcsú tornyok emeletenként négy 45 m²-es lakással rendelkeznek. A hatékony működés érdekében erősen szabványosították és racionalizálták őket: valójában csak kétféle lakástípus van. Amikor a technika központosítása a lakótornyon belül lehetségesnek bizonyult, a lakásban lévő műszaki teret kihagyták, így egy nagyobb alaprajzot hoztak létre, hatékony hozzáféréssel. A helyszínen csak a betonváz épült meg; a konyhákat, a fürdőszobákat, a lépcsőket és a homlokzatot előre gyártották és helyezték el.

Monique van Loon, a Jebber igazgatója így nyilatkozott a projekt kapcsán: “Úgy gondolom, hogy az Arons & Gelauff Architects nagyon jó rejtvényfejtők, akik megoldásokat találnak a kis házakra. Így ezek az otthonok mind saroklakások, így belül nagyon világosak, és nem néznek egymás hálószobájába. Amit szintén okosan csináltak, hogy gondoskodtak arról, hogy kevés közlekedési tér legyen az épületekben; nincsenek nagy csarnokok.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A földszinten többek között egy kerékpárműhely, egy kis hidegháborús múzeum, egy kávézó, egy étterem és közösségi terek is helyet kaptak. Az egykori földalatti atombunkerben lévő teret az esővíz pufferelésére használják. A tornyok változó magassága bőséges napfényt enged a campusra. A homlokzati színeket az épületek körül ültetett fafajok virágzó formáiból választottuk. Ezért a zöldfelület és az épületek tökéletesen illeszkednek egymáshoz.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb