„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Spirituális szentélyként tervezte a luxus otthont Bali szigetén a magyar származású építész

Valahol Seminyak tengerparti klubjai és Berewa Canggu színes szörfös faluja között található egy villa, amelyet könnyű nem észrevenni. Nem azért, mert nem gyönyörű, vagy mert nem tűnik ki, épp ellenkezőleg. A villa a Turiya névre van keresztelve, “a tulajdonos által adott név, amely a tér hangulatát és spirituális energiáját szimbolizálja.” Meditatív szellemiséggel, a ház egy szentélyként épült, messze a sarkon lévő nyüzsgő tengerparti kunyhóktól.

“Canggu híján van az igényesebb utazóknak megfelelő luxusszállásoknak. A megbízás ezért az volt, hogy kifinomult és funkcionális dizájnnal újradefiniáljuk a luxusvilla élményét” – mondja a magyar származású, Balin élő Kozak Andrea, a Studio Kozak alapítója és vezető építésze, aki a tulajdonossal együttműködve tervezte a projektet. “A villa a The Turiya nevet kapta, a tulajdonos által adott név, amely a tér hangulatát és spirituális energiáját szimbolizálja. Az indiai filozófia szerint a turiya, azaz “a negyedik” a három közös tudatállapot – az ébrenlét, az álom és az álom nélküli mélyalvás – mögöttes létezése. Ez a tiszta tudatosság; ez az atman, ez a brahman” – magyarázza Andrea a hindu filozófia által meghatározott, a világegyetemmel való egység kozmikus meghatározását.

A homlokzati falakat Peter Zumthor kölni Kolumba Múzeuma inspirálta, hasonlóan invitálva a szellőt és a napfényt, hogy beáramoljon az ingatlanba. Az 1050 négyzetméteres lakótérben 6 hálószoba, egy 12 vendég befogadására alkalmas étkező, beltéri és kültéri süllyesztett kanapé-ülőhelyek, egy különálló, teljesen felszerelt séfkonyha, személyzeti helyiségek, egy 18,5 méteres medence, egy medencebár és két kiterjedt tetőterasz található.

A hálóegységeket feketére festették, hogy minimalizálják a dizájnba való beavatkozást. A nappali és a szórakoztató helyiségek esetében csatornázott légkondicionálót használtak a visszafogott végeredmény érdekében. Amikor a színpaletta összeállítására került sor, Andrea a tulajdonos mellett a tájból merített ihletet, és meleg, földes színeket, olajzöldet és smaragdzöldet, bengkirai és Ulin fát, terrazzót, polírozott cementet, mészfestéket, csiszolt sárgaréz és bársonyt választott a gazdag anyagpaletta részeként. A kagyló fényét idézve, egyes helyiségekben csiszolt cementpadlót választottak sárgaréz betétekkel. És ezt követi a zöld indiai márvány és a helyben beszerzett Badung szürke márvány a fürdőszobák falaihoz és padlójához. A fürdőszobákban elegáns dupla mosdókagylókat választottak, csiszolt sárgaréz Hansgrohe csaptelepekkel, és Németországból importált zuhanykészletekkel.

“A hálószobákat úgy terveztük, hogy megnyugtatóak legyenek, minimális zavaró tényezővel. Az esztétika arra törekszik, hogy segítse az elmét a csend elérésében, miközben a turiya álom és álom nélküli állapotába lép” – mondta Andrea.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ami a berendezést illeti, az építész helyi kézműveseket kért fel. Eredeti afgán és perzsa szőnyegeket, egy antik balinéz étkezőasztalt, valamint 28 napelemet helyeztek el a tetőteraszon, ami napközben segíti a villa energiaszükségletét. A környezetbarát törekvés kiterjedt az ingatlanon belül található természetes kútra is, amely minden vízszükséglet kielégítésére szolgál. Ahogy körbe-körbe járunk, még valami megragadja a figyelmünket: itt is, ott is, mindenhol kanyarok, és váratlan anyagkombinációk vannak.

“A görbék az egész villába beágyazottan jelen vannak, lágyítják és összekötik a tereket. Ez jól érzékelhető a két látványos, LED-es berakásos lépcsőház kialakításában, amelyek az ingatlan két fő szárnyát alapozzák meg” – mondta Andrea, hozzátéve, hogy az ívek többről szólnak, mint ami szemmel látható. “A padló és a falak közötti ívelt illesztések segítenek minimalizálni a teret társlakni kívánó trópusi rovarok behatolását. A görbék a női isteni energiát, Shaktit is jelképezik, amely egyesül a férfi isteni energiával, Shivával.” Nyilvánvaló, hogy minden funkciónak saját története van.

A villában az hagyományos és modern, luxus kivitelű anyagok a lehető legnagyobb természetességgel keverednek egymással.

Forrás: www.yinjinspace.com // www.yellowtrace.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb