„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Seventyonepercent: az új fürdőszobai luxus

A fürdőszobában és a jólétnek szentelt helyiségekben közös a vágy, hogy olyan kényelmes, luxus terekké tegyük őket, amelyek maximálisan pihentető és kielégítő élményt nyújtanak. Az új Seventyonepercent márka kollekcióiban az olyan anyagok, mint a fa, a sárgaréz, a fém és az üveg természetes módon ötvöződnek a technikai kerámiával, lenyűgözően drámai és hangulatos fürdőszobákat alkotva. Az esztétikai és funkcionális tulajdonságok szintézise, a Seventyonepercent berendezési tárgyai és felületei újraértelmezik a kerámia stilisztikáját, amely a jó tervezésen és a legjobb ‘Made in Italy’ minőségen alapul.

Az elmúlt években a belsőépítészet számos mindennapi helyiségünk felé fordította figyelmét, de tagadhatatlan, hogy különösen a fürdőszobára összpontosított. Az intim és személyes, ugyanakkor funkcionális és jellegzetes helyiség, a kortárs fürdőszoba egyre inkább olyan exkluzív helynek számít az otthonon belül, ahol a test és a szellem pihenhet és regenerálódhat.

A deklarált cél az érzékszervi élmény fokozása, kényelmes és kellemes környezet megteremtése. A projektnek ezek a szempontjai nem kizárólag a lakóprojektek fürdőszobáira vonatkoznak, hanem minden, a ‘wellnessnek’ szentelt térre. A szépség- és wellnessközpontokban az érzékek stimulálása olyan összetevőknek köszönhetően valósul meg, mint a fények, tükrök, a gőz, a hangok és illatok, amelyeket sokszor a természethez szorosan kapcsolódó elemekkel kombinálnak: növényzet, kövek, kijelölt ösvények és vízesések.

Néhány trükk segítségével ma már saját fürdőszobádat is a harmónia és az egyensúly helyévé alakíthatod, ahol minden elem kiemelkedik a maga esztétikai és funkcionális tulajdonságaival. A felületektől a bútorokig ez mindenekelőtt az új generációs, de a hagyományosabb anyagok (fa, fém, sárgaréz) esztétikájának köszönhető, amelyeket a tervezők újraértelmeztek, és önmagukban, kombinálva vagy egymással ellentétben alkalmaznak. A különböző anyagok kombinációja segít olyan lenyűgöző tereket létrehozni, amelyekben az innováció és a hagyomány, a kézművesség és a dizájnkultúra találkozik.

Erre kiváló példa a Seventyonepercent, az Olasz Iris Ceramica Group legújabb üzleti egysége, amely világelső az építészeti és belsőépítészeti kerámiafelületek gyártásában. A cég büszke arra, hogy teljes egészében ‘Made in Italy‘ kézműves gyártási lánccal (100%-ban Emilian design és tervezés) rendelkezik, és a bevezető kollekciója Paolo Castelli tervező tekintélyes aláírását viseli. A bolognai kézművesek 1887-ben kezdődött hosszú hagyományának örököse, a Paolo Castelli S.p.A. egy rugalmas és dinamikus vállalat, amely a globális kivitelezés és belsőépítészet referenciájának számít, és szállodák, magas színvonalú lakóépületek, luxus kiskereskedelmi létesítmények, múzeumok és nagy raktárak számára szállít.

A Seventyonepercent célja, hogy magával ragadó és példátlan esztétikai élményt nyújtson a fürdőszobákban, a hozzáértő és igényes közönséget megcélozva. A kollekcióban a technikai kerámia más értékes anyagokkal folytat párbeszédet, olyan eredeti tereket hozva létre, amelyek az identitás, a megkülönböztetés és az elegancia intenzív érzését közvetítik. Az ötlet és a Seventyonepercent név a “víz és a föld közötti arányból” származik, amelyet a természetben az egyensúly és a tökéletesség példájának tartanak, ahol a 71-es szám a földfelszín víz által elfoglalt százalékát jelenti.

A Paolo Castelli és az Iris Ceramica Group által tervezett új fürdőszoba-koncepcióból született meg a Globe, az Inspiration, a Suite és a Thirties négy vonala, amelyeket Milánóban mutattak be a Duomo és a Piazza Cordusio között.

A Globe egy olyan vonal, amely “erős festői hatással bír”, köszönhetően a terekbe sugárzó és azokat formáló fényforrásnak. Mint minden olyan projektben, ahol a fény a főszereplő, a Globe-ban is tükröződések és mozgó formák ragyognak ki a hullámhatással modellezett csiszolt üvegkorongból, amelybe tükröt építettek. A mosdókagyló matt Calacatta Oro márványból és fényes Statuario Lightból készült, matt sárgaréz peremmel. A koncepció középpontjában egy erős esztétikai hatású kerek tárgy, egy fényforrás áll, amely új dimenziót ad a környezetnek. A fényes, hullámosan textúrált üvegkorong beépített tükörrel bronz vagy króm színváltozatban kapható, míg a csaptelepek matt arany vagy matt fekete nikkel kivitelben kaphatók.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az Inspiration “a múltból merít ihletet, mégis a múlton túlra tekint, és a fürdőszobai élet új módját képzeli el”. Az elegáns és részletgazdag kollekcióban a munkalap és a burkolólap fényes Statuario Light színben, a fehér lakkozott szerkezet, a felfüggesztett tükrök acél kivitelben, a fém részletek és csaptelepek matt fekete nikkelben pompáznak.

A Suite kollekcióból áradó szellem racionálisabb és lényegretörőbb, mivel a szimmetria és a kortárs elegancia koncepciója mellett kötelezte el magát. Az egyszerű vonalak és a sötétszürke tónusok erőt és karaktert kölcsönöznek a kollekciónak, köszönhetően a Pietra Piasentina lapokkal, diófa felületekkel és részletekkel, matt arany kivitelű csaptelepekkel és tükörrel ellátott bútoroknak.

Az ellentétek lenyűgöző játéka a Thirties, egy könnyű és érdekes vonal: a fa melegsége, a porcelán szilárdsága és a fémes részletek kombinációja. A geometriák és a kör alakú formák ebben az esetben egy elegáns és csábító teret formálnak, amelyben az ember egy leheletnyi kecsességet és könnyedséget érez, szinte mintha az időben lebegne.

Iris Ceramica Group

Az Iris Ceramica Group ma a legnagyobb olasz ipari csoport, amely kerámiák és magas minőségű porceláncsempék gyártására szakosodott. Történetük messzire nyúlik vissza az időben. Egy nagy olasz történet, amely álmodozókkal indult, akik hittek egy vízióban, és emberekből, akik megvalósították azt. A cég alapítója, Romano Minozzi 1961 óta közvetíti az esztétikai tökéletesség keresése iránti elkötelezettségét egy olyan vállalatcsoport felé, amely az idők során egyre nagyobb és erősebb lett, köszönhetően lánya, Federica Minozzi, a vállalatcsoport jelenlegi vezérigazgatója innovatív szellemének. A csoporthoz tartozó valamennyi vállalat közös értékeket képvisel, mint az innovációra való törekvés, valamint a tudás és a stratégiák megosztása azáltal, hogy a vállalatot a növekedés és a fejlődés lehetőségévé alakítja az ott dolgozó tehetséges emberek számára.

A Seventyonepercent koncepciót a világ szimbiózisa inspirálta. A természetben még a legtávolabbi dolgok is képesek egymás mellett létezni és befolyásolni egymást, és ezt a kapcsolatot képviseli a koncepció. A 71% a Föld vízzel borított területének százalékos aránya, a mindennek alapját képező csere és szimbiózis. A tökéletes egyensúly. Az Iris Ceramica Group erre a gondolatra alapozva alkotta meg a Seventyonepercent-et, a fürdőszobai berendezések kortárs vízióját, amely a környezet iránti érzékenységet a formatervezés és az anyagok kiválasztásának folyamatos tanulmányozásával ötvözi.

Forrás: www.floornature.esKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb