„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Lakberendezés és stílus

Sea Stone: egy kagylóból készült, betonszerű anyag

A Newtab-22 a tenger gyümölcseinek kulináris felhasználásából és az akvakultúra-iparból származó tengeri kagylóhéj- hulladékot egy olyan innovatív, fenntartható anyag kifejlesztésére használta, amely nagyon sok szempontból hasonlít a betonra.

A Sea Stone nevű anyag a hulladék kagylóhéj leőrlésével indul, melyet ezt követően természetes, non- toxikus kötőanyagokkal kombinálnak. Ez a folyamat terrazzo-szerű esztétikát kölcsönöz a forradalmian új anyagnak. A Newtab-22 szerint a Sea Stone a beton fenntartható alternatívájává válhat a kisüzemi termékek előállítására, mivel a két anyag hasonló tulajdonságokkal rendelkezik.

Ennek oka az, hogy a tengeri kagylóhéj kiemelkedően gazdag kalcium-karbonátban (más néven mészkő), amely a cement előállításának egyik alapanyaga, a beton egyik fő alkotóeleme. Az egyedülálló anyaggal a Newtab-22 törekvése a tenger gyümölcsei iparból származó hulladék csökkentésére irányul, mely évente hétmillió tonna kidobott tengeri kagylót produkál. Ennek a hulladéknak a többsége hulladéklerakókba vagy strandokra kerül.

Az anyagot a ledarált héjak természetes kötőanyagokkal való összekeverésével készül, melyet ezt követően formákba öntenek. A száradás alatt ez a speciális keverék betonszerű darabokká alakul. Ezt a módszert jelenleg manuálisan hajtják végre, hogy elkerüljék a hő, villamos energia és vegyszeres kezelések alkalmazását, és biztosítsák a folyamat fenntarthatóságát és megfizethetőségét.

A héjtöredékek mérete, textúrája és színe eltérő, amely azt eredményezi, hogy a Sea Stone minden darabja egyedi. Esztétikája szándékosan is manipulálható a kagylóhéjak és a kötőanyagok mennyiségének megváltoztatásával illetve színes festékek hozzáadásával.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A cég számos természetes kötőanyaggal kísérletezett az anyag kifejlesztése során, beleértve a cukrot és az agar-agart is, mely egy tengeri alga, melyet a kulináris világban a zselatin vegetáriánus alternatívájaként alkalmaznak. A véglegesített anyagok jelenleg szabadalmaztatás alatt állnak, így a részleteket még nem hozták nyilvánosságra.

Az anyag fejlesztése jelenleg kereskedelmi célú felhasználásra irányul, és eddig olyan termékek gyártására használták, mint például dekoratív burkolólapok, asztallapok, lábazatok és vázák. Előreláthatólag nem lesz elérhető nagyszabású vagy strukturális projektekhez való alkalmazáshoz, mint a beton alternatívája, mivel habár a beton és a tengeri kő tulajdonságai nagyon hasonlóak, ahhoz, hogy valóban megegyezzen a hagyományos beton szilárdságával, energiaigényes fűtési folyamat szükséges. Ez összehasonlítható a cement előállításához használt módszerrel, amely a beton felhasználásával járó összes CO2-kibocsátás felét teszi ki.

A Newtab-22 érdeklődése az eldobott anyagok újrafelhasználása iránt akkor kezdődött, mikor alapítói, Choi és Jihee Moon a Royal College of Art Design Products tanfolyamára jártak. A pár most Szöulba költözött, Dél-Koreába, hogy tovább folytassa a projekt fejlesztését, mivel állításuk szerint az országban szignifikáns problémát jelent a tenger gyümölcsei után fennmaradó hulladék.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb