„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Sawerdō Kávé és Pékség a BUREAU tervezésében

A két év világjárvány mindenkit a bizalmatlanság egy bizonyos szintjére taszított. A Sawerdo projektjét azzal a félelemmel kezdték el a tulajdonosok, hogy az emberek asztal köré ültetése veszélyeztetett összejöveteli formátum. Az alapítók azt a kockázatot vállalták, mint egyfajta reményteli ugrást, hogy a túl közeli szomszédok ugráló mikrobái soha nem lesznek akadályai az együttlétnek.

Ehelyett az ellenkező forgatókönyvre tettek fogadást: arra, amely szerint a közelség egyszerű vektor a spontán beszélgetés és csere felé, jóval túl a vírusos másiktól való félelmen.

A projekt térbelivé tette és megkonstruálta élet ezen “pillanatát”, mindent és mindenkit egy megrendezett és nagyon is materiális asztal köré helyezve.

A hagyományos kenyérsütő anyagokra, például a márványra és az acél gyorsítóállványokra való nyilvánvaló utalásokon túl az ötlet nagyon egyszerű lett: egy olyan vendéglátóasztal, amely lehetővé teszi a különböző konfigurációkat. Valahogy a szett félig otthoni, félig professzionális, a “table d’hôtes” megosztása és a pékség belső terében való étkezés között.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Jeff Wall Dressing Poultry (2007) című képe egy Vancouver melletti farmon készült, és a munka közbeni szórakozás pillanatát ünnepli – elkészítve azt, amiből étel lesz. A Sawerdo projektjének antipodikus esztétikájával ez a kép mégis ugyanaz a szándék: a főzés, a táplálkozás és a megosztás aktusát az élők egyesítő egészévé tenni.

Jeff Wall fénydobozaihoz hasonlóan a Sawerdo is egy nagyon szép térben kaphatott helyet, amelyet a projekt a lehető legjobban feltár: egy lakott fénydoboz, ahol az élet jelenetei zajlanak és zajlanak mindaddig, amíg megértjük, hogy mindannyian biológiai lények vagy “vírusos mások” vagyunk.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb