„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Santiago Calatrava bemutatta a Quatar Pavilion terveit az Expo 2020 Dubai kiállításra

Santiago Calatrava spanyol építész és mérnök az Egyesült Arab Emírségekben, Dubaiban, az Expo 2020 kiállításon mutatta be a katari pavilon tervét. A dizájnt egy repülő sólyom ihlette, amely tiszteleg Katar gazdag kulturális öröksége előtt. A Quatar Pavilion két fő galériát és kiállítóteret tartalmaz, amelyek vonzó, befogadó és interaktív környezetet biztosítanak a látogatóknak. A szerkezettel együtt Santiago Calatrava egy másik projektet tervez az Expo 2020 Dubaira, amelyet egyelőre még nem mutattak be.

A szerkezet dizájnját a két keresztezett és ívelt kard és Katar címerén ábrázolt pálmafás sziget ihlette. A szerkezet lefordítja a nemzet kulturális elemeit, kiemelve a mozgást, a mobilitást, az erőt és a hagyományokat a katari progresszív jövőkép modern értelmezésével. Az építész filozófiája kifejti, hogy “minden innovatív tervezésnek a kulturális kontextusából kell fakadnia, és a hagyományos érzékenységet a modern építészeten keresztül kell közvetítenie, hogy valóban inspiráló struktúrákat hozzon létre”.

Az ihlet Katar nemzeti emblémájából származik, hogy valóban megragadja a nemzet lényegét és jövőképét. A pavilon építészeti gesztusa és szerkezeti formája, amely a teljes látogatói élményt tartalmazza, tükrözi a Dhow (íves kard) és a nagy vitorlák alakját. A pavilon bejáratánál álló szobrászati ​​emlékmű két egymásba fonódó pálmafa absztrakt átértelmezését és azok összeolvadását képviseli, míg a szerkezetet körülvevő fényvisszaverő medencék és integrált vízi elemek a Katar nemzetét átfogó Arab -öblöt képviselik.

A projekt teljes területe kb. 960 négyzetméter, beépített területe 620 négyzetméter. A főépület keresztező elemei közel 15 méterre emelkednek, a szomszédos szobrászati ​​szerkezet pedig 20 méter magas. Az épületbe belépve a látogatókat egy magával ragadó élmény várja, amely Katar múltját, jelenét és jövőjét mutatja be a vizuális művészetek és a vonzó belső terek révén.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A projekt építése előrehaladott szakaszához érkezett az Expo 2020 várható 2021. október 1 -i megnyitása előtt. Santiago Calatrava projektcsapatát Micael Calatrava vezeti, együttműködve a fővállalkozóval, az ALEC -vel, valamint a projekt mérnökével, az Aurecon-nal.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb