„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Lokalitás, jogszerűség és korlátozó tájak: A svájci Villa Vals története

A svájci Alpokban fekvő Vals egy rusztikus falu, és egyben az ország egyik legszebb területe, 1250 méter tengerszint feletti magasságban, számos kivételes projekttel. A főtér eredeti Vals házakkal van körülvéve, amelyek kvarcitból készültek. A falu az évek során megőrizte hiteles lakó- és vidéki tipológiáját, ügyelve arra, hogy mezőgazdaságának és vidéki szerkezetének érintetlensége megmaradjon. A Vals -völgy talán legerősebb természeti erőforrása, amely táját és vadonját ápolta, a víz. Évmilliókon keresztül a jég és az eső kovácsolta a mélyre vágott domborzatot, és a falut 30 fokos hőforrással látta el, az egyetlen a Grisons-kantonban, amely egyenesen a földből fakad.

Vals egyik legjelentősebb architektúrája a The Thermal Spa, amelyet 2009 -ben Pritzker -díjas Peter Zumthor tervezett. A félreeső szerkezet helyi kvarcitból épült, amely elegyíti a víz és a kő elemeit, hogy „tökéletes wellness élményt” teremtsen. Egy másik ikonikus építészeti szerkezet Vals hegyei között, amely kihasználja a helyi anyagokat, a szerkezeti tipológiát és a topográfiát, egy olyan projekt, amely érintetlenül hagyja az eredeti tájat, és finoman beavatkozik egy egyedülálló díjnyertes nyaralás létrehozására itthon; A Villa Vals.

A házat Bjarne Mastenbroek és Christian Müller, a SEARCH és a CMA építészei tervezték, a ház az építészek élethosszig tartó elképzelése volt, amelyet gyermekkori álmának, a földalatti odúnak a újraértelmezéseként terveztek. A helyi hatóságok azonban figyelmeztették az építészt, hogy egy ilyen szokatlan javaslatot a szomszédok nem feltétlenül fogadnak jól, különösen azért, mert kötelező a helyszínen építeni az épület szerkezetének fa modelljét, hogy a helyiek minden jóváhagyást megkapjanak. De mivel a projekt egyik falusi házat vagy termálfürdőt sem befolyá, az építkezés a tervek szerint haladt előre.

Bármennyire is tökéletesnek tűnt a helyszín, egy fontos előfeltétele volt. Mégpedig a meglévő hagyományos mezőgazdasági istálló megtartása. A telek kezdeti tulajdonosának, az akkor 80 éves gazdának gondjai voltak a ház eladásával, mert a vevők egyike sem akarta megvásárolni vele a romló istállót. Az építészek ezzel szemben megértették az egész telek értékét és tulajdonságainak egymáshoz való viszonyát, és az egész ingatlant megvásárolták. Az építész határozottan ragaszkodott a hozzá, hogy a projekt tiszteletben tartsa a várost, a falubelieket és a nyugodt és félreeső területen lévő lakásaikat. Ennek eredményeként alig épült felépítmény, amely meglehetősen építészeti hatással bír.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A villa átmeneti útja az autentikus, primitív istállóból egy kortárs, leplezetlen és barátságos házba viszi a látogatókat. Az építész az istállót a villa bejáratává alakította, falait, padlóját és mennyezetét eredeti állapotában hagyva. A korabeli beavatkozás a teljesen csupasz beton alagúttal kezdődik, amely az új házhoz vezet, és természetes fényt adó tetőablak-nyílásokkal van perforálva. Az alagút végén homorú üveghomlokzat nyílik a környező tájra, amely Vals táját keretezi, ugyanakkor a látogatókat helyi kvarcitkővel borítja. Ami a belső teret illeti, az építész finoman összeállította a keringést és a hálószoba elhelyezését, hogy minden szoba megkapja a természetes fény és a panorámás kilátások megfelelő részét.

A ház építése során az építőmunkások véletlenül beleütköztek egy kútba, ezért az építész úgy döntött, hogy a lehető legjobbat hozza ki a balesetből, és a kutat a villa szabadtéri teraszán rögzített állandó ivóvízforráshoz köti. Annak elkerülése érdekében, hogy a hagyományos környéket korszerű dizájnnal kényszerítsék ki, az építész azon döntése alapján, hogy a kétszintes lakást egy homorú ellipszisbe helyezi, úgy tűnik, mintha a ház nem is lenne ott.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb