„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Régi malomból lett kortárs otthon Szlovákiában

A cseh RDTH Architekti stúdió egy régi malmot és farmot alakított át Szlovákiában otthonná, egy sor olyan faszerkezetet hozva létre, amelyek a korábbi fészerekre és csirkeházakra utalnak.

A találóan ‘New House with Old Mill’ (azaz Új ház régi malommal) elnevezett otthon egy kis patak mentén fekszik Trencsénben, egy olyan területen, amelyet az egykori malom és több mezőgazdasági építmény foglal el.

Míg az RDTH Architekti helyreállította és kibővítette a malmot, a gazdasági épületek közül sokat nem lehetett megtartani, és helyükre keresztrétegelt fa (CLT) szerkezetek kerültek, amelyek a korábbi megjelenésükre támaszkodnak. A V alakban szervezett otthon alaprajza egy központi kertet hoz létre, amelyet délre a régi malom, északra pedig egy új, lakótereknek otthont adó faszerkezet szegélyez.

A malmot nagy összejövetelekre alkalmas területté alakították át, a meglévő falazott szerkezetét helyreállították és feltárták. Az új kiegészítések, mint például a CLT tető és a lépcső, szabadon maradtak, hogy kortárs kontrasztot adjanak.

Kelet felé a malom egy hosszú, fedett parkoló- és raktárhelyiséggel határos, követve a helyszínen lévő, lebontott épület formáját. A nagyméretű, lamellás fa tolóajtókkal befejezett szerkezetet úgy tervezték, hogy könnyen átalakítható legyen, ha az ügyfelek a jövőben változtatni szeretnének a használaton.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Maga az otthon egy kétszintes fa szerkezetre szerveződik, amelyet cikk-cakkos tetővel koronáztak meg, és keskeny fadeszkákkal burkoltak. A földszinti nappali, étkező és konyhai térben üveg tolóajtók nyílnak a központi udvarra, ahonnan egy fapadlós teraszról a régi malom felé tekinthetünk.

Belül a fehér falakból és halvány fából készült mennyezetekből álló minimális kivitelezés a figyelmet az otthonból kifelé nyíló kilátásra összpontosítja, biztosítva, hogy az udvar és a régi malom “mindig ott legyen a belső dekoráció részeként” – mondták az építészek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb