„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az Építészek Gázáért építészcsoport ingyenes oktatást tervez a gázai építészhallgatóknak

Az Architects for Gaza (AFG) építészcsoport elindította a Gázai Globális Egyetemet, hogy ingyenes oktatást kínáljon az Izrael-Hamász konfliktus által érintett építészhallgatóknak. A szervezet, amelyet Nasser Golzari és Yara Sharif építészek és a Westminsteri Egyetem oktatói vezetnek, e hónap elején jelentette be, hogy létrehozza a Gaza Global Universityt.

Az AFG azt tervezi, hogy a Gaza Global Universityt platformként használja fel arra, hogy ingyenes oktatást biztosítson azoknak a gázai építészhallgatóknak, akik a folyamatban lévő konfliktus miatt nem tudják folytatni tanulmányaikat.

Ez azt követően történt, hogy a Gázai övezetben számos egyetemet leromboltak vagy megrongáltak, köztük az Israa Egyetemet, amelyet januárban egy robbanás során felrobbantottak.

“A Gázai Globális Egyetem felhívás az akadémiai támogatásra”

A Gázai Globális Egyetemet létrehozó közleményében az AFG építész szakembereket és oktatókat kért fel, hogy nyújtsanak segítséget a finanszírozásban és az oktatások megtartásában.

Sharif és Golzari tavaly novemberben alapította az AFG-t az Izrael által a gázai övezet ellen irányuló folyamatos támadások közepette, amelyeket a Hamász fegyveresei által Izrael ellen 2023. október 7-én végrehajtott nagyszabású támadást követően hajtottak végre.

A csoport online nyilatkozatot tett közzé, amelyben azonnali cselekvésre szólított fel a gázai övezet újjáépítése érdekében, és amelyet több mint 1200 ember írt alá.

A nyilatkozatban az AFG elítélte a “spacicidális erőszakot”, és állandó tűzszünetet követelt a Gázai övezetben. Az aláírók között szerepel Angela Brady, a RIBA korábbi elnöke, Kate Macintosh skót építész, Sean Griffiths építész, Lesley Lokko pedagógus, Jane Rendell építészettörténész és Shumi Bose pedagógus.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az AFG megalakulása óta mintegy háromszáz, főként az Egyesült Királyságban élő építészt, tervezőt és környezetvédőt tömörít, akik segítséget és támogatást kívánnak nyújtani a gázai palesztinoknak az Izrael és a Hamász közötti konfliktus közepette.

A Gaza Global University jelenleg nem rendelkezik akkreditációval, de keresi a módját, hogy a palesztin oktatási minisztérium által hitelesített kurzusokat kínálhasson. A platformot Nishat Awan, Shumi Bose és Samir Pandya építészek vezetik.

A tervek szerint online és “fizikai klasztereken” keresztül nyújtana oktatást azoknak, akik Gázában építészetet és építészethez kapcsolódó kurzusokat tanulnak. A jövőben egész Palesztinára ki kívánja terjeszteni kínálatát.

Január 30-án arról számoltak be, hogy a gázai épületek legalább fele megsemmisült vagy megrongálódott a konfliktusban. A gázai övezet lakosságának nagy része kénytelen volt elhagyni otthonát. Körülbelül 1,7 millió palesztin menekül szükségszállásokon vagy informális helyeken.

A Gázai Globális Egyetem létrehozása mellett az AFG más stratégiákat is kidolgoz a gázai újjáépítés elősegítésére, többek között egy mobil egészségügyi klinikát és egy önépítő prototípust, amely betonvasakat, agyagot és törmeléket használ.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb