„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Régi konditeremből lett otthon Amszterdamban

Fa részletek és feketére festett acél jellemzi a volt konditerem nagy belmagasságú belső tereit, amelyet Robbert De Goede, hollandiai építészeti cég tervezett.

A holland főváros, Amszterdam központjához közel található adaptív újrafelhasználási projekten a helyi Robbert De Goede stúdió dolgozott. Az egykori sportlétesítmény ma egy négytagú család számára biztosít otthont. Az ügyfelek, egy divatmárka tulajdonosa és egy gyermekorvos, akik számára nagyon fontos volt, hogy az otthon teljes mértékben tükrözze családjuk minimalista, modern stílusát.

A The Gymnasium nevű projekt fő lakóterülete a földszinten található, míg az épület kerületére épített új magasföldszint a hálószobákat és a fürdőszobákat tartalmazza. Az eredeti épület részét képező pincében tornaterem és szauna található, a lakás műszaki felszereltsége mellett. Az alagsor eredetileg mindössze 1,2 méter magas volt, így kihasználhatóságának biztosítása érdekében a stúdió megemelte a mennyezetét, ami egy hangulatos, emelt nappalit hozott létre fölötte lévő földszinten, ami egy eldugott, meghitt ülősarkot kínál a lakók számára. Az ipari esztétikájú anyagpalettán a fő szerepet a vörösfenyő, a tölgy található, a sárga cédrus és a fekete acél kapta.

A régi konditerem egyetlen eredeti eleme amit a projekt során megőriztek, az acélszerkezet, amelyet előtte a mennyezet mögé volt rejtve. Ezt a mennyezetet az építési folyamat részeként eltávolították, hogy megteremtsék a “loft-szerű” hangulatát, és helyére 10 tetőablakot építettek be, amelyek maximalizálják a fényt a lakótérben.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A lakás másik kulcsfontosságú kiegészítés az új alap és a hőcserélő rendszer a lakás melegítésére és hűtésére. A 44 háztetőre erősített napelemekkel együtt, ezt a hőcserélő rendszert úgy tervezték, hogy csökkentse a lakás szénlábnyomát.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb