„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Régi gyárépületből lett modern apartmanházak Mexikóban

A hetvenes években épült Dr. Atl 285 a Santa María la Ribera negyedben található, Mexikóban. A régió lakossága a városközponthoz való közelségének és a történelmi jellegének köszönhetően gyorsan sűrűsödik, vonzza a fiatal párokat és családokat, akik kulturális és gazdasági központok közelében kívánnak élni.

A BAAQ’ építészeti cég egy adaptív újrafelhasználási projekt keretein belül apartmanházakká alakította a régi gyárépületet, hogy kielégítse a növekvő lakásigényt a területen. Ipari múltjának köszönhetően az épületet vasbeton gerendák és oszlopok retikuláris szerkezete alapján tervezték, mely eredményeként nyitott terek jöttek létre elválasztó falak és nagy tisztások nélkül. Az anyagpalettát az eredeti épület ihlette, szerény, egyszerű anyagokkal, melyek képviselik a szerkezet múltját.

Az épület ipari múltja kihívást jelentett a kisebb helyiségek kialakítása és elhelyezése szempontjából, de kihasználva az épület tájolását végül otthonos, napfénnyel telt apartmanok keletkeztek. Az épület nagy szabad területettel rendelkezik, melyeket közösségi helyekként használták fel; ilyen például az udvar és tetőterasz. A tetőn lévő kertben a lakók fűszernövényeket, zöldséget és gyümölcsöt termelhetnek saját fogyasztásra, ami a fenntarthatóbb életmódot ösztöz.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A régi udvar alatt egy víztisztító telepet helyeztek el, amely kiküszöböli a szennyvízelvezetést és a felhasznált víz 100% -át visszavezeti. Ráadásul egy fakert fogadja a lakókat a park érzetének megteremtésével és az egész épület levegőminőségének javításával. Összességében a projekt célja, hogy bemutassa az építészet alkalmazkodóképességét a meglévő erőforrásokhoz, a város regenerációs potenciálját és a fenntartható projektek létrehozásának képességét.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb