„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Kiemelt cikkeinkPro-KonceptTudnivalók

Prokoncept házak építése

A Prokoncept építési rendszer Magyarországon aránylag egy új technológiának tekinthető.

A könnyűszerkezetes építkezés mellett ez a technológia az, mely külön hozzáadott hőszigetelés nélkül is túlteljesíti az érvényben lévő összes Európai hőtechnikai szabványt, sőt passzívház is kivitelezhető belőle.

Gyors, tiszta, átlátható masszív építési rendszer.

A Prokoncept építőelemek alapanyaga a Neopor – a polisztirolszármazékok legkorszerűbb terméke – gyakorlatilag egy hőszigetelt zsalu tégla, melyet betonnal öntenek ki. Sokan azt szokták mondani, hogy ez olyan mint egy lego. De igaz a megállapítás.

A szürke elemek Neoporból készülnek, mely a német BASF fejlesztése, a benne lévő grafitszemcsék „hőtükörként” viselkednek, emiatt 30%-kal jobb hőszigetelése van az általában ismert fehér polisztiroloknál.

Az elkészült Prokoncept családi házak egy kívül-belül szigetelt, masszív szerkezetet adnak.

A ProKoncept rendszerében fal, födém és tetőelemek is megtalálhatóak.

A hagyományos építőanyagokkal szemben összehasonlíthatóan jobb a Prokoncept házak hőszigetelése.

Egy anyag hőátbocsátási tulajdonságát az úgynevezett U-értékkel, a hőátbocsátási tényezővel jellemezzük (W/m2K). Ez elárulja, hogy mennyi hőenergia szökik el egy építőelemen keresztül, ha a hőmérséklet különbség 1 fok. Minél kisebb az U-érték, annál jobb a szigetelés és annál jobban takarékoskodhatunk az energiával.

A ProKoncept Classic falazatunk „U” értéke önmagában 0,24 W/m2K. Ez körülbelül kétszer jobb szigetelő, mint egy 30 cm-es téglafal vakolattal ellátva.

A legjobban szigetelő ProKoncept elemünk 0,11 W/m2K szigetelési értékkel rendelkezik. Ez 4x jobb a megszokott tégla szigeteléséhez képest. Gyakorlatilag passzív házak alapanyaga.

ProKoncept építési rendszerből építhető nyaraló, családi ház, többszintes társasház, irodaház, orvosi rendelő, ipari létesítmény, csarnok.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A ProKoncept rendszerelemek együttes alkalmazásával kizárt a hőhídképződés. Hőhídnak az eltérő szigetelőképességű felületek találkozásánál kialakuló helyeket nevezzük. A hőhidas pontokon a hőenergia gyorsabban távozik a fal többi részéhez képest, ezért ott a pára ki tud csapódni, ezért a hőhidas helyeken a fal átnedvesedik, a vakolat tönkremegy és penészes lesz. A hagyományos építőiparban a téglafalak-betonkoszorúk találkozása adja a hőhidak jelentős részét. Ebben a technológiában a koszorúelem és a falelemek is ugyanabból az anyagból van, így nincs szigetelésbeli különbség.

A rendszer a magasépítészet minden olyan területén alkalmazható, ahol fontos a hőszigetelés, a maximális beépíthetőség kihasználása – falazatunk mindössze 25 cm vastag – és a lehető legnagyobb energiatakarékosság: fűtött-hűtött lakóépületeknél, pincéknél, irodaépületeknél, iskoláknál, óvodáknál, szállodáknál, kórházaknál, fürdőknél és uszodáknál, légkondicionált iparépületeknél, raktár- és termelőcsarnokoknál stb.

Prokoncept házak kivitelezését cégünk egész Európa területén vállalja.

Magyarországi áraink egységesek az egész ország területén.

100 m2-es családi ház építésének irányára alapozással, kulcsrakészen, 6 légkamrás 3 rétegű ablakokkal, kondenzációs gázkazánnal, 4500 Ft/m2 árú burkolatokkal: 15,2 millió Ft + ÁFA.
1 m2 kulcsrakész emelt műszaki tartalmú ProKoncept ház bekerülési költsége: 152, 000 Ft +ÁFA.

A ProKoncept elemei 2008. évben több igen rangos díjat is elnyert:

A ProKoncept építési rendszer előnyeit részletesen itt érheti el.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

11 hozzászólás

 1. Kedves Kp.hu!
  Ez igazán egy barátságos építési rendszernek tűnik.
  Gondolom sokkal drágább mint a könnyűszerkezetes házépítési rendszer.
  Biztos van vagy 25 millió forint ebből egy 100 nm-es családi ház.
  Lehet erről valami infót itt az oldalon megtudni.
  Köszi.
  Sanyi

  1. Kedves Sanyi!
   A ProKoncept technológiánál pont ugyanazok a szempontok érvényesülnek, mint az EnergyFriendhome készházaknál és a legtöbb könnyűszerkezetes háznál.
   Ez a közös szempont az energiatakarékosság.
   Az energia egyre drágább lesz.
   Egy védekezés van ellene, az, ha nincs rá szükségünk, vagy csak nagyon kis mértékben.
   A ProKoncept házak nem drágák.
   Mi igen jó felszereltséggel 0,15K értékű külső falakkal és födémmel, alapozással, tervezéssel együtt cca: 19 millió forintért építünk fel egy 100 nm-es családi házat. Ebben benne van az ÁFA is.
   Tehát ha összehasonlítjuk egy acélszerkezetes készházzal, akkor árban hasonlóak.
   Manapság már nem azt kell nézni, hogy mennyibe kerül egy ház, hanem azt, hogy mit adnak a pénzünkért cserébe. Mert nyilvánvalóan lehet 14 millióért is házat építeni, de abban milyen a gépészet, a burkolat, a szigetelés és a tetőfedés???
   Pont olyan mint amit az ár tükröz.
   Egy 19-20 millió forintos készház vagy egy ProKoncept ház havonta 10 ezer forintból fenntartható ha leosztjuk a fűtésköltségeket havi szintre. Egy 14 milliós házban ez lehet, hogy 40 ezer havonta. A kettő között a különbség az, hogy pár év alatt ugyanannyiba fognak kerülni, és onnan már az olcsóbb lesz a legdrágább.
   De ez általában mindig így van.
   Remélem tudtunk segíteni.
   További kellemes időtöltést oldalunkon.
   Ha bármiben tudunk segíteni állunk rendelkezésre.
   Üdvözlettel:
   Készházportál Ügyfélszolgálata

 2. Tisztelt Kivitelező!

  Néhány napja írtam már Önöknek levelet, de nem kaptam rá választ, valószínűleg nem jó helyre küldtem!
  Építkezést tervezünk ebben az évben, és nagyon tetszenek az Önöknél elérhető technológiák!
  Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem;
  – milyen megoldás van a bank által folyosított építési hitel és a kivizelezés gyorsaságának üteme közti külünbségre, mert az OTP banknál erre nem tudtak válaszolni,
  – érvényben van-e még a referencia ház építési akciójuk (Fejér megye), illetve jelenleg melyik akciójuk él, mert a honlapjukon több is szerepel, illetv egy februári hírlevélben is szerepel egy tervezéssel, engedélyezéssel külső-belső ltáványtervvel, ajándék biopanellel,
  – a prokoncept és a fémvázas energy frend home közül melyiket ill. milyen szempontból ajánlják inkább,
  – tudnak-e tanáccsal, akár megtekintéssel segítséget nyújtani a telek vásárlásnál?

  Nagyon várom a válaszukat!
  Tisztelettel:
  Dr.Eizler Kornélia

  1. Kedves Kornélia!
   Cégünk kizárólag olyan építési megoldásokkal foglalkozik, melyek maximálisan energiatakarékosak.
   Az EnergyFriendHome acélszerkezetes és a ProKoncept, vagy Isoteq építési rendszerek hasonló hőszigetelési paraméterekkel rendelkeznek.
   Szeretném tájékoztatni, hogy Székesfehérváron is van irodánk, ahol nagyon szívesen bemutatjuk a technológiáinkat és válaszolunk az összes felmerülő kérdésre.
   Javaslom, hogy a lap tetején található kapcsolat menübe szíveskedjen elküldeni a telefonos elérhetőségét és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.
   Visszatérve a referencia ház építésére jó hírünk van, mert legközelebb Tárnokon van házunk, tehát Fejér Megyében is keresünk Partnert a referencia házhoz.
   Tisztelettel:
   Kp.hu Ügyfélszolgálat

 3. Tisztelt Kivitelező!

  Még egy kérdésem lenne; jelenleg magánszemély pályázhat-e bármilyen támogatásra megújuló energiaforrások beépítése esetén?

  Válaszukat köszönöm, tisztelettel:
  Eizler Kornélia

  1. Kedves Kornélia!
   Jelenleg kizárólag vállalkozások és közintézmények kaphatnak zöld beruházásra vissza nem térítendő támogatás.
   Várhatóan a tavalyi NEP 2010-hez hasonlóan tavasz végén fog a lakosság számára is elérhető támogatási rendszer megjelenni.
   Tisztelettel:
   Kp.hu ügyfélszolgálat

 4. Kedves Kp.hu!
  A ProKoncept, vagy Isoteq házak padló szigetelése érdekelne pontosabban, mert a videón ez nem látszik.
  A teljes alap kívül-belül és a padló is le van szigetelve vagy csak a szerelőbetonra van téve hőszigetelés.
  Gondolom a szigetelés vastagsága az megegyezik az oldalfalon lévővel.

 5. Tisztel Cím!

  Piliscsabán szeretnék szinte sík telekre egy D-DNYi tájolású minél nagyobb ablakfelületekkel rendelkező házat szinte kulcsrakészen terveztetni és építtetni. Minimál, bauhaus jellegű letisztult ház forma jöhetne szóba. Kérem keressenek meg pár tervvel és árajánlattal.

  Üdvözletem!

 6. Tisztel Cím!

  Piliscsabán szeretnék szinte sík telekre egy D-DNYi tájolású minél nagyobb ablakfelületekkel rendelkező házat szinte kulcsrakészen terveztetni és építtetni. Minimál, bauhaus jellegű letisztult ház forma jöhetne szóba. Kérem keressenek meg pár tervvel és árajánlattal egy kb bruttó 200nm-es ( lehetőleg emeletes is,mert a panoráma kiváló! ) házra.

  Üdvözletem!

 7. T Cím!
  Érdeklődnék, hogy isotech építési rendszerrel, egy 110 m2 alapterületű és 45 m2 tetőtérbeépítésű ház kulcsrakészen kb. mennyibe kerülne, ill. ennél a technológiánál beszélhetünk tetőtér beépítésről?

  Köszönöm válaszukat.
  ÜDv.

 8. Tisztelettel megkérdezem, hogy Szentes környékén tudnak-e kivitelezőt már kész házunk tetőszigetelésére tetőelem felszerelésére. Tetőn kívüli technologia cserép le illetve visszarakással. Az anyag ára mennyire jön ki négyzetméterre?
  köszönöm válaszukat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb