„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Pedro Reyes és Carla Fernandez durva betontból készített művészi otthona

A mexikói szobrász, Pedro Reyes és divattervező felesége, Carla Fernandez saját mexikóvárosi házában és műtermében az anyagpaletta főszereplője a nyers, texturált beton.

Fernandez és Reyes, akik építésznek tanultak, mielőtt beléptek volna a kortárs művészet világába, egy házat terveztek Coyoacánban – egy városrész mexikóváros déli részén, ahol egykor a híres mexikói művész, Frida Kahlo lakott. A Pedro Reyes-House névre keresztelt épület elsősorban betonból készült, amelyet különböző mértékű durvasággal alkalmaznak. Most munkahelyet és otthont biztosít a házaspárnak és két kisgyermeküknek.

A tervezés Mexikóváros modernista és brutalista épületeiből merített inspirációt, Luis Barragán példáival együtt. Míg a betonszerkezet nagy része szabadon maradt a ház belsejében és külsején, egyes elemeket vermilion- vörösre festették.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A ház a házaspár által készített darabokkal van berendezve, köztük egy pár Reyes Mano-Sillas székkel, egy geodéziai világítótesttel, valamint egy igazi klasszikus, fekete Eames Lounge székkel. A földszinten, hagyományos módon a társasági helyiségek találhatók, egy könyvtárral, míg az emeleten egy hálószoba, két gyermekszoba és egy családi fürdőszoba található. Az otthon fürdőszobája egy barlangfürdő hangulatát idézi, biztosítva a kikapcsolódás helyszínét a hosszú munkanapok után.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb