napi hírmorzsák

Parasztház jellegű modern családi ház a csehországi vidéken

Az Atelier SAD + Iveta Zachariášová által kivitelezett Family House in Rašovka egy családi ház a Ještěd hegygerinc déli lejtőjén, 600 m tengerszint feletti magasságban található, csodálatos kilátással a Cseh Paradicsom tájára. A kilátás és a belső terek tájba való integrálása volt az egyik fő motívum, ez vezérelte a ház tervezési folyamatát.

A táj nyitott, járható, virágos, kerítés nélküli rétek uralják. A körülbelül 22,5 x 7 méteres, téglalap alakú ház alaprajza a kontúrvonal mentén tájolt. A telek északi oldala mentén egy út húzódik, amelyhez a házat csatlakoztatni kellett. Az épület tetőzetének egy része ezért felhajtós, a járművek parkolására szolgál. A földszint és a kert fő területe így 4,5 méterrel az út szintje alatt van. Az épület nagyobb részét a keleti nyeregtetőn 43° és 30° között változó hajlásszögű nyeregtető fedi. A ház karcsú tömege átlósan vág bele az út meredek lejtőjébe, és a gerinc mintha a kertbe lejtene.

A főbejárat a nyugati oldalon található, egy kúszónövényekkel benőtt kőfal mentén, és egy kültéri lépcsőn keresztül közelíthető meg. A ház kompakt tömege a keleti nyeregtetőn teljesen nyitott, és teljesen üvegezett fala ferdén lép vissza a kontúrszegélytől. Ez maximalizálja a kilátást, és egy fedett teraszt hoz létre. A terasz a déli oldalhoz csatlakozik, ahol a ház tömegében egy másik, az emelet teljes magasságát átfogó nyílás található. Az üvegezés a nyílás kétharmadánál találkozik a keleti nyeregtető üvegezésével. A sarkot tolóajtók alkotják, amelyek elcsúsztathatók, így a fő lakóterület a teraszon keresztül teljesen összekapcsolódhat a kerttel. A földszint összes többi lakóterét, beleértve a fürdőszobát is, a déli oldalon lévő üvegezett nyílásokon keresztül szintén a táj felé nyitják.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A strukturált homlokzat portugál expandált parafából készült, változó vastagságú táblákból, amelyek függőleges sávokban váltakoznak. Ezt az anyagot Csehországban eddig még soha nem használták ilyen módon. A nyeregtető antracit színű, hajtogatott alumíniumlemezekből készült. A födémek és a körítő falak vasbetonból öntöttek, a belső válaszfalak vakolt téglából készültek. A tető aljzatát fehérített nyírfa rétegelt lemezzel burkolták, a szarufákról egy francia forgó öntöttvas kandalló lóg le, amely a belső tér meghatározó eleme. A ház általános egyszerű megjelenését a sötétbarna-piros padló teszi teljessé. A kültéri burkolat régi, kopott, nagyméretű gránitkövekből készült. Ezek a sajátos rózsaszínű színükkel hasonlítanak az eredeti libereci burkolathoz; hasonlóképpen volt egykor egész Liberec (észak-csehországi város) kikövezve. Így született meg fokozatosan a projekt – a helyi hagyományok, a történelem, az anyagok és a környezet tiszteletben tartásával.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb