„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Parametrikus tervezés és faépítés: Cambridge Mecset a Blumer Lehmann által

A fa lenyűgöző világa – A Blumer Lehmann AG vezető svájci faépítő vállalat. A cég projektjei a világ minden táján lenyűgözik az embereket. Tevékenységük középpontjában a fenntarthatóság áll; családi vállalkozásuk a folyamat minden szakaszát lefedi – a fűrészüzemtől a faépítésen át a pellet- és energiatermelésig a saját biomassza ORC faerőművünkben.

A Blumer Lehmann a hagyományos kézművességet a legmodernebb digitális tervezési és gyártási eljárásokkal ötvözi – így a leglátványosabb elképzeléseket is életre kelti. Szolgáltatásuk magában foglalja a tanácsadást és a tervezést, a megvalósíthatósági tanulmányokat, a projektfejlesztést, az innovatív, költséghatékony megoldásokat tartalmazó koncepciótanulmányokat, az adatfeldolgozást, a CNC-gyártást, az összeszerelést és a telepítést, valamint a nemzetközi logisztikát, és mindezt tapasztalt projektmenedzsereik koordinálják.

A ‘Free Form’ faépítési projektek, mint a cambridge-i mecset, a modern faépítés drámai formavilágát mutatják be. A faépítmény 2340 négyzetméter területen 1000 hívő számára kialakított imateremnek, kávézónak és két lakásnak ad helyet. Az épület belsejének nyugodt, koncentrált légkörét 30 Free Form, egymáshoz kapcsolódó, fa-szerű faoszlop teremti meg. A geometriát egy történelmi iszlám minta, a “Breath of the Compassionate” (A könyörületes lélegzete) inspirálta. A minta a légzés és ezáltal az élet ritmusát idézi.

A parametrikus tervezést a Marks Barfield Architects végezte Keith Critchlow geometrikus művésszel együttműködve, a faépítést pedig a Blumer-Lehmann, a faépítés szakértője felügyelte. Mivel ez a szerkezet különböző előregyártási típusok keveréke, beleértve a Free Form elemeket, a hagyományos bordás és favázas szerkezeteket, valamint a kereszthasított faelemeket, a Blumer-Lehmann AG különböző gyártóüzemeit is bevonták.

Tervezési kihívások

A cambridge-i mecset igényes Free Form építése néhány trükkös problémát jelentett a Blumer-Lehmann programozó és gyártó csapatai számára. Ilyen volt például az 30 fa forma. Első pillantásra egyformának tűnnek, mégis egyes fagerendák betonhoz, mások fához, megint mások pedig egyáltalán nem kapcsolódnak. Emellett kétszeresen íveltek, és nem lehet őket sík felületre helyezni a feldolgozáshoz.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Parametrikus tervezés

Egy olyan típusú moduláris rendszer kifejlesztésével, amely 2746 egyedi alkatrészt tartalmaz 145 változatban, megoldották a gyártás, a logisztika és a telepítés kihívást jelentő feladatait. Ehhez a projektcsapat kihasználta a parametrikus tervezés előnyeit. Az elemek, csomópontok és kapcsolatok meghatározásához paramétereket használnak. A tervezés eredménye azt jelentette, hogy a tervezés mindössze 23 darab nyersdarabot eredményezett, ami bizonyította, hogy nagyon gazdaságos.

A cambridge-i mecset parametrikus tervezése lehetővé tette az elemek különböző típusokba szervezését alak, méret és kapcsolat alapján. A parametrikus adatok hatékonyan és pontosan közvetlenül irányították a gyártógépeket, és minden egyes elemet a kívánt kivitelben és mennyiségben gyártottak le. A gyártás gazdaságilag legmegfelelőbb eszköze.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb