„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Összecsukható tetőt helyeztek a 12. századi szlovéniai templomra

A helyi Medprostor stúdió egy 900 éves román stílusú templomot fedett be és részben javított ki Szlovéniában, egy működtethető tetőt helyezve a nyitott szerkezet tetejére, hogy “egy rom és egy rekonstrukció közötti teret” hozzon létre.

A Medprostor az összecsukható tető mellett egy sor szerény beavatkozást készített, amelyek célja a történelmi Žiče-karta erődített területén belül található jelentős kolostorépület védelme. A javítások és átalakítások célja az is volt, hogy a turizmus és a rendezvények szempontjából javítsák a funkcionalitását.

A stúdió szerint a projektet úgy tervezték, hogy a fizikai maradványok megőrzése mellett a templom mint ősi és szent hely immateriális tulajdonságait is megóvják. Könnyű fekete acél, feketére festett fa és sötét palacsempék alkotják a félnyeregtető rendszert, ami megkülönbözteti a gesztust a templom eredeti falazott architektúrájától.

A Medprostor a beavatkozásokhoz is visszafogott és egyenes vonalú geometriákat választott, és olyan low-tech esztétikai nyelvet kívánt létrehozni, amely harmonikusan illeszkedik az örökségi struktúrákhoz.

A stúdió rekonstruálta a templom lebontott falainak és padlózatának egy részét, míg a csigalépcsőket a meglévő függőleges aknákba helyezték el, hogy a látogatókat újra összekapcsolják a felső szintű kilátóterasszal.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A szlovén Medprostor építészstúdiót Rok Žnidaršič és Samo Mlakar alapította 2011-ben, és projektjei a köz- és a magánszférában egyaránt megtalálhatók.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb