„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Orbán Viktor évértékelője. Csatlakozzon a lesz szocpol vagy nem lesz szocpol kérdéshez

Mint ismert tény, hogy Miniszterelnökünk Orbán Viktor 3 nap múlva hétfőn évértékelő beszédet fog tartani.

A Miniszterelnök Úr kérése volt, hogy tegyünk fel kérdéseket.

A Készházportál számára naponta emberek tucatjai teszik fel a kérdést, hogy lesz szocpol 2011-ben vagy nem lesz.

1 évvel ezelőtt, még a választások előtt levél lett küldve Orbán Viktor Úr részére.

A levél arra irányuló kérdéseket tartalmazott, hogy ha a Fidesz nyeri a választásokat, akkor tervezik-e a lakástámogatás újraindítását, lesz-e lakástámogatás, szocpol, valamint a 35 éven felülieket beteszik-e a szocpol támogatotak körébe. A 35 éves kor azért volt kérdés, mert sokan abban az időszakban lépik át ezt a kort, mikor nincs is támogatás.

Igazán a nagy probléma az, hogy rengeteg ember vásárolt telket, esetleg eladta a régi lakását, megterveztette az új házát, beadta a lakáshitel kérelmét, és derült égből a villámcsapás az MSZP megszüntette anno a támogatási rendszer minden pillérét.

Orbán Viktor a szocpol fő témát boncolgató levélre a következő választ adta:

szó szerinti idézet!

Tisztelt Uram!

Orbán Viktor Elnök Úrnak írott levelére – nevében és megbízásából – az alábbiakról szeretném tájékoztatni.

A Fidesz számára kiemelkedően fontosak a magyar családok. Ezt már a polgári kormány idején is megpróbáltuk – azt hiszem sikerrel – bizonyítani. A gyermekek után járó adókedvezmények és a lakásépítési támogatás rendszerének fejlesztése kormányunk egyik legfontosabb vívmánya volt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Legfontosabb céljaink és értékeink állandóak. A Fidesz „Erős Magyarország” programjában http://www.fidesz.hu/download/FideszPP2007_HU.pdf rögzíti a családokkal és azok támogatásával kapcsolatos legfontosabb alapvetéseit. Ezek közül szeretném kiemelni: „Célunk, hogy a gyermekvállalás ne jelentsen szegénységi kockázatot a családok számára. Célunk továbbá, hogy a családpolitika egyúttal egy átfogó védelmi rendszert jelentsen, ami magában foglalja a családbarát környezet kialakításától az otthonteremtés feltételeinek megteremtésén keresztül az úgynevezett család- és munkahelyprogramokat, a gyermekek napközbeni ellátásának biztosítását”
Ennek megfelelően az Önök felhatalmazása alapján, ha és amennyiben 2010. áprilisa után kormányzati megbízatást kapunk, akkor gyors és hatékony lépéseket kívánunk tenni az otthonteremtés rendszerének felélesztése érdekében ezzel is segítve a fiatalok és a gyermekeket nevelő családok mielőbbi önálló lakáshoz jutását. A lakásépítési támogatási rendszer már egyszer bebizonyította, hogy az otthonteremtés mellett a lakás mobilitást és az építőipart is segítette.

Megköszönve bizalmát, Elnök Úr nevében is

Tisztelettel köszönti:
Zentai László

szerkesztő megjegyzése: Az “Erős Magyarország” program már nincs fenn a Fidesz oldalán. A pdf már elérhetetlen.

Gyakorlatilag mióta a Fidesz kormányra került többször is szóba került a szocpol intézménye, de már igéretek sem hangzottak el arra vonatkozólag, hogy gondolkodnak-e a bevezetésén.

A Készházportál életében az elmúlt egy évben legtöbbször megfogalmazódott olvasói kérdés az volt, hogy: Lesz-e szocpol 2011-ben? Mit tudunk róla.

Gyakorlatilag a szocpol volt a legtöbb család önereje a megvásárolt telek mellé egy hitelkonstrukcióban.

A mai nap nincs szocpol sem és ha lenne sem lenne elegendő ez az összeg egy hitelfelvételhez, mert a hitelszabályokat is megszigorította a kormány, arról nem is beszélve, hogy a devizahitelezés teljesen leállt az új építkezések tekintetében, mivel törvény született, hogy nem lehet devizahitel esetén jelzálogot bejegyeztetni.

A kérdésünk az, hogy a Készházportál megkérdezze-e Orbán Viktor Miniszterelnök Úrtól, hogy lesz-e Szocpol 2011-ben. Van-e remény a szegényebb rétegeknek ma Magyarországon arra, hogy új lakásuk lehessen?

Kérünk mindenkit aki ezt a bejegyzést olvassa, az a Facebookon ossza meg barátaival, hogy minél többen csatlakozhassanak az Orbán Viktor Úr évértékelő beszédéhez ezzel a kérdéssel.

Várjuk a hozzászólásokat.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

13 hozzászólás

 1. nekünk 1 éve vásárolt házunk van amibe nem tudunk beköltözni nagycsaládosként,és semmi segítséget nem kapunk!most hogy ezt a kicsi reményt is elvették tőlünk reményünk sincs a gyermekeink biztonságos felnevelésére.albérletben lakunk szülök nincsenek szeretnénk tudni tud -e segíteni nekünk valaki?

 2. Üdvözlöm Önöket! Megszeretném kérdezni,hogy tudnak-e már valamit arról,hogy lesz-e szocpol mert szeretnék a házunk mellé toldani és igénybe szeretném venni. Szeretném ha értesítenének köszönettel Csótóné.

 3. Tisztelt Készházportál!
  Ez egy jó kezdeményezés és alólról jövő.
  Jó lenne, ha valóban ezt a cikket minél többen olvasnák el.
  Mi is Orbán Viktorra szavaztunk, mert vannak gyermekeink. Ő volt az egyetlenegy alternatíva szerintem.
  Sajnos nem csináltak semmit sem a lakásfronton az elmúlt hónapokban, legalábbis látszót nem.
  Mi lesz így.
  Nem lesznek új lakásépítések csak ott ahol készpénz van. Hitel, szocpol nélkül a szegény ember albérletbe, vagy az utcára fog kényszerülni.
  Igenis kérdezzük meg a Viktort, hogy most mit mond a népnek, hiszen a szavazatot oda adtuk, a felhatalmazás az övé!
  Várjuk a választ, mely reményeim szerint biztató lesz. Csak a gyakorlatban is kell majd valamit csinálni fiúk!!!

 4. Mi lesz a lakáshitelesekkel? Nekem felmondták a hitelemet mégis fizetem. De mi lesz ezután?

  1. Kedves Éva!
   Sajnos Erre a kérdésre nem tért ki érdemben a Miniszterelnök.
   Nagyon reméljük, hogy a kiköltöztetési moratórium lejárta előtt akormány egy valóban használható ötlettel áll elő.
   Egyesek szerint közel egymillió embert érintene a kilakoltatás közvetetten.
   Ha bármilyen dolog napvilágra kerül, ígérjük, azonnal itt beszámolunk róla.
   Tisztelettel:
   KP.hu ügyfélszolgálat

 5. Tisztelettel Mindenkinek !

  Véleményem szerint már az sem korrekt, hogy olyan kérdésekben ami több százezer ill. milliós
  nagyságrendben érinti a hazai polgárokat,(akiknek szavazati egy megadott időben oly fontosak voltak)
  nem maga válaszol, hanem le passzolja a már nem is olyan “fontos” kérdést valamelyik beosztotjának.
  Napi szinten hallhatjuk,hogy milyen ronda dolog a diszkriminizácio és lehetőleg óvakodjunk tőle.
  Nos feltenném az egyszerű kérdésem… : A mostani szocpol helyzet nem egy negatív megkülönböztetés azokkal szemben akik már hozzá jutottak ? Szerintem AZ ! …,mert milyen alapon juttat vagy vesz el a kormány ? Miért biztosíanak több kedvezmény “Pistinek”, mint az ugyan olyan helyzetben lévő “Lacinak” ? Szerintem ez egy hosonlóan pocsék ügy mint a gyes vagy gyed, ahol szintén a kényük kedvük szerint módositgatják a támogatás időtartamát, és vagy szerencséje van a vállalkozó szellemű szülőknek vagy nincs. Ha tetszik ha nem ,mondjuk ki ez már inkább hasonlít az orosz rulettre, mint egy kiszámítható és ha nem is könnyű ,de élhető jövőre ! Elméletben azért kíváncsi lennék egy hátrányosan érintett “kis ember” kontra állam per kimenetelére. Lenne még néhány szerintem jogos kérdésem, de nem hiném,hogy itt vagy bárhol máshol kielégitő valaszt kaphatnék.
  köszönöm a lehetöséget !
  L.Attila

 6. Én 36 éves vagyok És van 2 gyermekem ,szeretnénk egy harmadik babát is. De sajnos olyan kicsi a lakásunk,hogy az már zavaró. Azt szeretném megtudni illetve PONTOS és BIZTOS válasz szeretnék kapni a kérdésemre. MIKOR LESZ SZOCPOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Várom mielöbbi válaszát.

  1. Kedves Katalin!
   Sajnos nem kapott választ senki erre a kérdésre.
   Több tízezer ember vár erre a kérdésre választ.
   Rengeteg pár azért mert gyermekvállalásra adni a fejét, mert létezett egy szocpol támogatás, és így biztosabbnak érezhette, hogy lakáshoz tud majd jutni.
   Semmi biztató nincs ebben a témában az elmúlt időszakban. Az illetékesen hallgatnak.
   Ha valami frisset tudunk a szocpolról, itt azonnal megírjuk.
   Tisztelettel:
   Kp.hu ügyfélszolgálat.

 7. Tisztelt Uram. Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy lessz e valamilyen család segítség valamikor. Mert mi 4 en vagyunk 1 háztartásban, az élettársam szocit kap,én meg családit agyerekekre. Sajnos a kicsi miatt nem tudok dolgozni de viszont az alberletet + rezsit mar nem birjuk fizetni. Ezért szeretném megkérdezni hogy lesz e valami ebből az egészből. Tudomsok a dolguk de kérem legalább válaszoljanak mikor lesz 1 kis segitség a családosoknak. Hallottam hogy szoc lesz ,akkor félszoc , de mégsincs semmi. Elnézésüket kérem és válaszukat meg köszönöm. tisztelettel: MURSA VIKTÓRIA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb