„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

“Nem Amerika legmagasabb épületét terveztük” – mondja Amerika legmagasabb felhőkarcolójának építésze

Az AO építészeti cég nem Amerika legmagasabb felhőkarcolójának megtervezését tűzte ki célul, amikor megkezdte az Oklahoma Citybe tervezett 581 méteres Legends Tower munkálatait.

A város nemrég jóvá hagyta az korlátlan építési magasságot, így a módosítások sora után a Legends Tower felhőkarcoló a tervek szerint eléri az 581 métert. Ha megépül, a Legends Tower a világ hatodik legmagasabb épülete és az Egyesült Államok legmagasabb épülete lesz, felülmúlva a New York-i One World Trade Centert, és több mint kétszerese lesz az Oklahoma City jelenlegi legmagasabb épületének, a Devon Energy Center-nek.

Az AO egy kaliforniai székhelyű stúdió, amely nemzetközi szinten működik, és korábban együttműködött a Legends Tower fejlesztőjével, a Matteson Capital-val.

“A magasság nem egy olyan dolog, amire szükség van”

Az AO stúdió partnere, Bruce Greenfield elmondta, hogy a torony magasságáról nem sokkal azután döntöttek, hogy a stúdiót kijelölték a projektbe, miután több más céggel is versenyeztek. Elmagyarázta, hogy az eredeti terv egy vegyes felhasználású komplexum létrehozása volt Oklahoma City terjeszkedő városi magjának befogadására – nem feltétlenül egy szupermagas felhőkarcoló formájában.

Kifejtette, hogy a város jövőbeli növekedésének előrejelzései voltak az elsődleges motivátorok a tervezésben A torony sokkal nagyobb, mint a stúdió által elkészült bármelyik, de Greenfield azzal érvelt, hogy csapata olyan helyeken dolgozott, ahol a felhőkarcolók elengedhetetlenek az építészeti tájhoz – például Dubaiban –, és multidiszciplináris felépítése miatt kiválóan alkalmas a projekt megvalósítására.

“Tudtuk, hogy mérföldkő lesz a város számára”

A hónap elején Oklahoma City „korlátlan magasságot” hagyott jóvá a Legends Tower számára, márciusban pedig a Matteson Capital bejelentette, hogy a projekt „teljes finanszírozása” megvalósult. A Thorton Tomasetti mérnöki céggel együttműködve az AO úgy tervezte meg a tornyot, hogy 16:1 oldalarányú legyen, betonmaggal, amelyet kerületi betonoszlopok támasztanak alá.

A két cég szerint a szerkezeti elemeket jelentős tesztelésnek vetik alá, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a szerkezet ellenáll a régióra jellemző tornádóknak és erős viharoknak. A Legends Tower része a szélesebb Boardwalk at Bricktown fejlesztésnek, amely három sokkal kisebb tornyot és egy nyilvános teret foglal magában. Az AO szerint kiskereskedelmi üzleteket, irodákat és lakóegységeket fog tartalmazni – beleértve a megfizethető lakhatást is.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Greenfield elmondta, hogy a dizájn az “egyszerű, letisztult, elegáns” formát tűzte ki célul.

Azt is elmondta, hogy az eredeti terv a földi síkokra összpontosított, lehetővé tette, hogy a felhőkarcoló jobban kapcsolódjon a város “szövetéhez”. A ‘plázapódium’ átjáróként szolgál majd, és csatlakozik a projekt különböző épületeihez. Az építész elmondta, hogy a pláza elősegíti a csatlakozást a posztindusztriális Bricktown negyedhez, és hogy a meglévő sétány „az új fejlesztés szívébe” kerül.

A fejlesztésre tervezett lagúna a közeli Oklahoma-folyó mellékágaihoz kapcsolódik majd, és a fejlesztés egy egyszerű vasútállomáson keresztül érhető el, amely jelenleg egy sportkomplexumot szolgál ki Bricktownban.

A projekt a kezdeti szakaszban van, és Greenfield szerint a tervezésben némi változtatásra kerül sor, mivel a mérnöki részletek kidolgozásra kerülnek, és elkerülhetetlen építési kudarcok jelennek meg. De azt mondta, hogy úgy gondolja, hogy a jelenlegi renderelések “karakterét” meg fogják őrizni a végtermékben.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb