„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Most olcsóbb lesz a fűtés, vagy sem?

Országunk kormánya a távhő árának csökkentésével próbál meg híveket szerezni a választásokra. Azt nem árulja el a vezetés, hogy a gáz ára is emelkedni fog még az idén, de igazán ez nem is az ő gondja már valószínűleg úgy gondolja.

Tovább folytatódik a panelek felújítása, hőszigetelése, és nyílászáróinak cseréje.

Komoly erőfeszítéseket nem tesznek annak érdekében kormányszinten arra, hogy a kisebb társasházak, családi házak számláit is csökkentsék.
Az igazán vidéken élő emberek sorsa úgy látszik nem érdekes, majd fűtenek amivel tudnak.

Míg a környező nyugati országokban “díjazzák azokat” akik energiatakarékos, megújuló energiával üzemelő házakat építenek, nálunk a családi házat építőket büntetik, hiszen még a normál fűtésük is többe kerül, mint egy városlakónak.

Mikor jut el a kormányunk arra a szellemi szintre, hogy felismerje, ha a házaink nem füstölnek az égbe évente több ezer m3 szennyező anyagot évente, az jobb lesz a jövő nemzedéknek.
A parlamentben úgy gondolkodnak, ha energiatakarékos egy ház, és még gázt sem fogyaszt, az lehet, hogy nem füstöl, de adót sem termel.

17 milliárd forintba kerül a távhő áfájának 15 százalékos csökkentése a költségvetésnek. Mivel az Európai Bizottság a határidőig, vagyis január 15-ig nem emelt semmilyen kifogást a tervezett intézkedés ellen, a kormány a hallgatást beleegyezésnek vette, így péntektől 650.000 háztartásban fizethetnek átlagosan 45-50 ezer forinttal kevesebbet a távfűtésért. Cserébe viszont április 30-tól megszűnik a gázártámogatás. Szollár Domokos szerint egyrészt azért, mert a kormány ezt vállalta a válságkezelő csomagban, másrészt pedig nincs is pénz rá a büdzsében.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A kormányszóvivő közölte: akik rászorultak és kaptak korábban gázártámogatást, olcsóbban tudták a fűtésüket kifizetni, az ő életükben nem lesz drágább a fűtés, de nem is lesz kevesebb, hiszen csökken a gáz ára. Hozzátette: „ha megnézzük, hogy 2009-hez képest mennyivel csökkent a lakossági fogyasztói kategóriában a gáz ára, azt lehet megállapítani, hogy 2009 januárjához képest 2010 januárjában mintegy 12 százalékkal olcsóbb a gáz ára. Ugyanilyen mértékben, szépen lassan tűnik el, szűnik meg a gázártámogatás. A magyarázat pedig igen egyszerű rá: nincsen pénze a költségvetésnek erre”.

Több tízezer forint maradhatott volna a családoknál?

A kormány elvett 55 milliárd forint támogatást, helyette adott 17 milliárdot, na ha az ember egy kicsit is jelen volt első osztályban, akkor ki tudja számolni, hogy a kormány megint átverte az embereket, amikor azt hirdette, hogy ez egy jó hír az állampolgároknak.

Az idén a kormány véglegesen elveszi a fűtés támogatást, tehát mindenki azt tesz amit tud, hogy kevesebbet fizessen majd.

Aki új ház építését tervezi, annak érdemes elgondolkodnia azon, hogy megújuló energiákat is hasznosít majd az új házában, nem csak az a fontos, hogy az épület, melyet létrehoz az energiatakarékos legyen. (napenergia, szélenergia, földhő)Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlott tartalom
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb