„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Mossy Point House: alacsony költségvetésből, helyi anyagokkal épült egyszintes családi ház

A Mossy Point House-nak robusztus tervezési módszerre volt szüksége ahhoz, hogy megfeleljen szerény költségvetésének, miközben megőrizte az élesen meghatározott viszonyt a belső terekkel és a környező tájjal.

Az egyszerű cementlemez burkolat a házat körülvevő foltos gumifák sima, ezüstös kérgére utal, miközben visszhangozza az apró „fibro” kunyhót, amely a telek eredeti lakója volt. Az egyszintes épületként bemutatott otthon több párhuzamos tömbfalon helyezkedik el, és úgy alakult, hogy közvetítsen az épített, a természetes és a kortárs élhetőség árnyalatai között.

A belső térfogatok egyedi rétegelt lemez és foltos gumifa padlóburkolattal vannak bélelve, amely a megkomponált szentély atmoszféráját árasztja el, lehetővé téve, hogy a pontosan meghatározott térfogatok formálják és hangszereljék a természetes napfény chiaroscuro-ját, amely megteremti a keretet a természeti táj megfigyeléséhez.

A tetővonal közepén található kivágás védett szabadtéri étkezőhelyiséget hoz létre, amely mind az égre, mind a horizontra nyílik, miközben belsőleg egy központi támaszpontot alakít ki az otthonon belül, és meghatározza annak bejáratát. Ez az üresség az otthon szívében egyértelműen megosztja a belső programot a szociális és a magánélet között.

A projekt közepén belüli üreg/támaszpont használata rendkívül hatékony lábnyomot biztosított egyetlen központi keringési nyomatékkal, lehetővé téve a projekt zsugorítását, hogy az anyagfelhasználás és az építési költségek a lehető legalacsonyabbak legyenek.

Az északi fedélzet hosszában végigfutó tömör korlát a látómezőből a szomszédos házak hátsó fészereinek, ereszcsatornáinak és lombokkal borított háztetőinek arénáját szerkeszti, kiemelve a szárnyaló foltos ínyeket, amelyek a kígyózó Tomaga-folyó és annak nyílásának tiszta nézetét keretezik. Ez a szilárd korlát lehetővé teszi, hogy a belső tér privát maradjon, miközben párbeszédet nyit a barátokkal és szomszédokkal, a vízpart felé.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az elsődleges egyszintes elrendezés lépcsők nélkül, valamint a törölközők, köntösök és kapaszkodók kifinomult rozsdamentes acél részlete a fürdőszobában lehetővé teszi a kliens késői stádiumú Parkinson-kórjának passzív támogatását, méltó infrastruktúrát biztosítva a helyben való öregedéshez és az otthoni gondozáshoz.

A projektet körültekintően helyezték el a szomszédos szomszédok tiszteletben tartásával, a ház és a közműves zónák a telek déli részéhez igazodtak, így biztosítva az északi nap maximális kitettségét a lakóterekre. A helyszínelés gondosan mérlegelte a meglévő foltos gumifák helyét is, biztosítva, hogy csak két kifejlett fát távolítsanak el, mindkettőt betegként azonosították, és az életük végéhez közeledik.

A projekt során alacsony költségű és természetesen rugalmas anyagokat használtak, a fenntartható forrásból származó faanyag pedig a domináns szerkezeti és belső felületi anyag. A külső Barestone burkolat levágásait laminálták, és polcként használták a konyha kamrájában. A mennyezeti ventilátorokon kívül nincs hűtési rendszer a lakásban.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb