„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Modern-rusztikus rezidencia egy régi olaszországi kőépület romjaiból

Az ATOMAA projektjének első ellenőrzései egy régi, a régióra jellemző romot tártak fel az olaszországi Varzoban. A megállapítás szerint az instabil állapotban lévő, 142 négyzetméteres szerkezet elsősorban állatállomány és szezonális széna tartására volt használva eredetileg. Belül egy hatalmas kő boltívet és egy kandallót fedeztek fel, ami arra utal, hogy mielőtt istállóként használták, lakóhelyként szolgált.

Az épület 2020-as felújítása során az eredeti elrendezést követve új, nyitott tereket hoztak létre az ATOMAA építészei. A ház szívében, a konyhában megnyitották a tetőszerkezetet, egy tágas, dupla belmagasságú közösségi teret alkotva. A szerkezet megerősítése során számos új nyílást alakítottak ki a külső homlokzatban, ily módon az otthon kitágul a természet felé, és természetes fénnyel árasztja el a teret. A bejárat és a nappali az új szerkezetben található.

A belső térből kiváltságos kilátás nyílik a környező hegycsúcsokra. A vörösfenyővel teli völgyben az építészek igyekeztek újrafelhasználni a faelemeket, amelyek a régi padlók és a tető megrongálódott gerendájának lebontásából származnak, új életet biztosítva számukra. A belső anyagpaletta nagyon letisztult és visszafogott, meghagyva a figyelmet az épület külső, rusztikus szépsének.

Belépéskor az első szoba a nappali, amire egyfajta előcsarnokként is funkcionál. Ezt a teret arra tervezték, hogy a lakók egy nyugodt környezetben megfigyelhessék a hegyeket egy szabadon álló kályha melege kíséretében. Itt a padló fekete műgyantával van burkolva, megkülönböztetve az új környezetet a ház többi részétől, fekete foltos vörösfenyő padlóikkal.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Kis szintkülönbségekkel, az új szerkezeti részből az eredeti épületrészbe lépünk, ahol egykor a bejárati ajtó volt. A konyha-étkező az otthon közepén található, ahonnan az összes szoba elágazik. A konyhát egy egyedileg készített, méretes bútor jellemzi, amely a szoba teljes, dupla magasságát elfoglalja. A kis ablakok a tájra néznek, és dinamikus jeleneteket festenek az évszakok változásával. Innen a keskeny lépcsőn lefelé a fő hálószobába jutunk, mely az alsó emeleten található, a nagyobb magánélet biztosítása érdekében, de legfőképpen az ívelt ablak, és az abból nyíló csodálatos kilátás miatt.

Forrás: wwwarchdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb