„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Egy helytakarékos apartman, rejtett tolóajtókkal és multifunkcionális terekkel

A múlt század utolsó évtizedeiben rohamosan fejlődő, Lisszabonon kívüli külvárosok egyikében egy tipikus keskeny és hosszúkás lakóépületben egy két hálószobás, 85 négyzetméteres otthont tervezett és alakított ki a Portugál Miguel Marcelino építészeti cég. A projekt ügyfelei egy kisgyermekkel és egy újszülöttel rendelkező házaspár, akik egy olyan otthont szerettek volna kialakítani, amely képes rugalmasan illeszkedni a növekvő család igényeihez.

Az építészeti cég koncepciója az volt, hogy a mindennapi élet és tevékenységek tereit kölcsönhatásba léptesse egymással. A 85 négyzetméteres alapterület a szülői hálószobát, a gyerekszobát, egy fürdőszobát, egy nyitott konyha-étkező-nappalit és egy egyéb multifunkcionális helyiségeket foglal magában, mely kihasználható öltözőként, játéktérként, cipőtartóként vagy akár WC-ként, a rejtett mosdókagylónak köszönhetően.

A lakásban számos helytakarékos stratégiát alkalmaztak, melyek egyben játékosak is; ilyenek például a rejtett tolóajtók. Az egyszerű anyagpaletta és a minimális dekoráció a terek optikai megnagyobbítását hivatottak szolgálni, melyet a beáramló, bőséges természetes napfény is támogat. A régi rétegeket lebontva, az építészek helyenként szándékosan láthatóan hagyták a szerkezet csupasz betonját, amit a fa felületekkel egészítettek ki.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb