„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Modern, mesébe illő szerkezettel bővítették a svájci egyházépületet

A St. Peter & Paul Courthouse projektje egy meglévő egyházépület bővítése, melyet a Knorr & Pürckhauer architekten építészeti cég vitelezett ki Zürichben.

A sajátos szerkezet Zürich Werd kerületében, az egyház nyugdíjazási központjának meghosszabbításaként épült a meglévő épület belső udvarán. A Philipp Knorr és Moritz Pürckhauer által vezetett Knorr & Pürckhauer Architekten céget arra kérték fel, hogy biztosítson további helyet a meglévő nyugdíjas központ számára, amelyet a St. Peter & Paul plébániatemplom alapítvány működtet. Az új bővítmény az extra hely biztosítása mellett szintén lehetőséget kínált a belső udvar életre keltésére.

Max liebermann művész „biergarten in brannenburg” című festménye ihlette az új épület és az udvar átfogó újratervezésének koncepcióját. Az egész közösséget kiszolgáló pavilonként kialakított új épület három helyiségből áll, amelyek megjelenésükben különböznek egymástól. Az üvegezett földszint sokoldalúan kihasználható helyiségként szolgál a nyugdíjas központ lakói számára, akár hobbijaik folytatására, mint a főzés, a varrás, a kézművesség vagy virágdíszek alkotása. A padlótól a mennyezetig érő üvegezés biztosítja a szoros kapcsolatot a természettel, ugyanakkor privát események esetén teljesen bezárhatók a teljes kerületén elhelyezett nagy fehér függönyökkel.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A vörös részletekkel díszített zöld, előzetesen oxidált rézből készült sátorszerű tető alatt található fenti szint új irodákat kínál, nagy, kör alakú ablakokkal, melyek természetes fénnyel töltik meg a teret. A beáramló napfényt tovább fokozzák a fehér felületek. Az alagsorban található egy előadóterem, amely egy félkör alakú tetőablakon keresztül jut napfényhez. Mindhárom helyiség egy csigalépcsővel van összekötve.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb