napi hírmorzsák

Villa Tennisvägen: luxus otthon egy svéd erdőben

A Johan Sundberg Arkitektur építészeti cég egy luxus téglaházat épített a Svédország déli csúcsán lévő fenyveserdőben, amelyet egy buja udvar és egy nagy medence vesz körül.

A ház egy pár és két gyermekük számára több egymással összekapcsolt szerkezetből áll, amelyek U alakban vannak elrendezve a kert és a medence körül. Az épület külső falait a dán Petersen cég sötétszürke téglája borítja, amely robusztus személyiséget és egységességet kölcsönöz neki. Ez a sötét tónus és a természetes anyagok finom variációi segítik a természetes környezetbe való beolvadást, ami a projekt egyik fő irányelve volt.

“Kívülről nézve a háznak összetartozó és viszonylag zárt jellege van. Mindeközben a belső terek nagyon otthonos és barátságos atmoszférát teremtenek, melyeket a természetes fény, a tágas terek, valamint a kertre és a környező természetre nyíló nagyszerű kilátás jellemez.” – magyarázta az építészeti stúdió.

A fa bejárati ajtó és az ablakok egy részét borító függőlegesen elhelyezett rácsos árnyékolók kontrasztot teremtenek a sötét tégla homlokzattal szemben, és visszhangozza a házat körülvevő fák tónusát és textúráját. A központi udvarra néző homlokzaton sötétszürke alumíniumot használtak az ablakok és az erkély szegélyéhez. A projekt során használt anyagpaletta szándékosan korlátozott, azzal a céllal, hogy nagyobb következetességet és erős kohéziót teremtsen a ház egész területén.

A ház belsejében meleg anyagok, például tölgy és cédrus esztétikája teremt kontrasztot a robusztus külső megjelenéssel. A Johan Sundberg Arkitektur építészeti cég szintén felügyelte a berendezések megválasztását és tervezését is. A gazdag fát többek között márvánnyal kombinálták, hogy a természetes hatás mellett a luxus érzetét keltsék a belső terekben.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Egy nagy nappali, a szomszédos konyha és étkező alkotják a szociális központot a ház szívében. Ezeket a lakótereket teljes magasságú üvegajtók szegélyezik, amelyek közvetlenül a teraszra nyílnak. A lakóterek és a gyermekszobákat tartalmazó szárny találkozásánál levő lépcső a szülők számára külön kialakított lakrészbe vezet. A felső emelet teljes hosszában egy medencére néző erkély húzódik, amely magában foglalja a szülői hálószobát, a fürdőszobát, és egy pipere-szobát.

A gyermekeknek kialakított szárnnyal szemben egy vendégszárny található, ahol szauna, edzőterem és egyéb funkcionális helyiségek is helyet kapnak, beleértve egy dupla garázst is. Egy tetőablak világítja meg a garázst és a vendégszárny bejáratát, amely két kertre néző, teljes magasságú ablakokkal szegélyezett folyosóra nyílik.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close