„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Modern és játékos, fúvott üveg lámpatestek

Színes muránói üvegkúpok adnak grafikus hangulatot ennek a limitált kiadású lámpasorozatnak, amelyet Edward Barber és Jay Osgerby brit tervezők készítettek a Galerie Kreo számára. A Signals a Londonban élő Barber és Osgerby a kúpot – egy olyan formát, amelyet a páros szívesen használ a tervezéseiben – a velencei üvegfúvás iránti szeretetükkel ötvözi.

A kollekció totemisztikus állólámpákat, geometrikus függőlámpákat és játékos fali lámpákat tartalmaz, amelyek mindegyike a Venini finom üvegkúpjainak alumíniumdoboz-szelvényekbe helyezésével jött létre. Ennek eredményeként a lámpák hangszórókra vagy megafonokra emlékeztetnek.

A Signals, amely a Dezeen Awards 2022-es díjátadón a világítástervezés kategóriában szerepel a jelöltek listáján, az év elején debütált egy kiállításon a londoni Galerie Kreo galériában, és Párizsban is bemutatták. A tervek játékos színpalettát mutatnak, amely az élénk tónusokat a tompább árnyalatokkal kombinálja.

Mivel minden muranói üvegműhelynek megvan a maga sajátos színvilága, Barber és Osgerby a Venini üvegminták kiválasztásával kezdte. A stúdió ezután olyan árnyalatokkal egészítette ki a mintákat, amelyekről úgy érezte, hogy kiegészítik azokat. Az üvegfúvási folyamat bonyolultsága azt jelenti, hogy minden egyes darab egyedi kivitelű. Ezzel szemben a kézzel készített alumínium elemek lakkozott felületűek, ami a precizitás érzetét kelti.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Signals gyártási folyamatát megnehezítette a Covid-19 járvány; a tervezők nem tudták meglátogatni a gyárat, és a kulcsfontosságú döntéseket fényképek és Zoom hívások alapján kellett meghozniuk. A páros csak akkor látta először a darabokat, amikor azok megérkeztek a Galerie Kreo-hoz, készen arra, hogy a kiállításra összeállítsák őket. Barber szerint ez nem csökkentette a végtermék hatását: “Tényleg jobban sikerültek, mint gondoltuk, ami ritka” – mondta.

A stúdió most a Signals új változatát mutatja be az október 10. és 16. között megrendezésre kerülő PAD London 2022 rendezvényen.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb