„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Lakberendezés és stílus

Modern elemekkel egészítettek ki egy reneszánsz kori apartmant Franciaországban

A francia Lyon városban Európa egyik legnagyobb kiterjedésű reneszánsz kerülete a mai napig megőrizte óvilági jellegét, macskaköves utcáit és viharvert boltíveit. Még mindig úgy néz ki, mint amikor a 15. és 16. században megépült. Az egykor gazdag bankároknak, politikai vezetőknek, selyemszövőknek és kereskedőknek otthont adó Vieux-Lyon több mint 2000 éve városi negyed, és rengeteg klasszikus, gótikus és román stílusú építészetet tartalmaz.

Az ügyfél a Studio Razavi építészirodát kérte fel egy lakás felújítására a történelmi épületek egyikében. Olyan dizájnt akartak kidolgozni, amely a Vieux-Lyon történelmi múltjában gyökerezik, de modern lakója számára friss atmoszférát biztosít. Az ügyfél, egy fiatal tudós, többnyire egyedül él, és mindössze egy hálószobára volt szüksége a 80 négyzetméteres területen, így a lakás többi része teljesen nyitva maradt a tágas nappali és étkező számára.

A több, mint 4 méter magas mennyezet, a nagyméretű tölgyfa gerendák és két hatalmas kő kandalló az eredeti jellegzetességek közé tartoztak, amelyeket az építészek meg akartak őrizni és hangsúlyozni az új dizájn mellett, kontrasztban a modern minimalista belső terekkel és felületekkel. Annak érdekében, hogy a tér minél összetartóbb és a legegyszerűbb legyen, nem használtak mást, csak betont, fát és érdes vakolatot az összes új falhoz és boltívhez. A korlátozott anyag- és színpalettával az építészek egy introspektív teret hoztak létre, amely lehetővé teszi a tiszta gondolkodást és a kreatív elzárkózást.

A tér vonzerejének része a lakás lábnyomának szabálytalansága, amely önmagában is az épület korát bizonyítja. Az építészek terveiben látható, a falak enyhe lejtései és szögei egyértelműen olyan kreatív megoldásokat igényeltek, amelyek finoman segíthetnek a lakáson belüli vonalak és szögek kiegyenlítésében, hogy ne legyen zavaró.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az egyszemélyes hálószobán és fürdőszobán kívül az újonnan felújított apartman egy nappalival, étkezővel és konyhával rendelkezik. A térben használt új boltívek, az ajtótól és az ablakoktól a beépített polcokig és fülkékig, visszhangozzák a reneszánsz építészeti jellemzőket kívülről, így a tér továbbra is kötődik a történelmi kontextushoz. A sikkes, zökkenőmentes felületeket és vonalakat a tölgyfa gerendák súlya és textúrája egyensúlyozza, és a jade zöldek gyönyörű színátmenetének ismételt használata határozottan nyugodt hangulatot kölcsönöz az otthonnak.

A színpaletta különösen feltűnő a konyhában, ahol a legfényesebb zöld árnyalatok díszítik a szekrényt és a falra szerelhető polcot közvetlenül az egyik eredeti kandalló mellett. A lépcsős színblokkok visszhangozzák a szemközti fal süllyesztett könyvespolcába épített lépcsőzetes formákat. A vakolt felületek foltos mintája is sok árnyalatot ad hozzá.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb