„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A legújabb trend az über-gazdagok körében: gigantikus kristályok a lakberendezésben

Amerika leggazdagabb polgárai a hírességük és a világjárványi unalom kombinációjától ösztönözve jelenleg megszállottan gyűjtenek és díszítik otthonukat óriási kristályokkal. A Los Angeles Times egyik legutóbbi ismertetése szerint a helyi drágakőboltokat konkrétan kifosztják a legnagyobb darabjaikból. A gondosan csiszolt geódákból faragott fotelek, bárpultok és kristályalapokkal ellátott dohányzóasztalok készülnek, míg azok gigantikus szelei vízszintes szobrokként díszelegnek a nappaliban.

Cheryl Rey, a nyugat-hollywoodi Crystalarium üzlet kurátora és menedzsere az elmúlt hónapokban négy hatalmas drágakő széket adott el, mindegyik értéke 45 000 dollár. Az ametiszt változata egy híres énekesnőhöz került, a hozzá illő szettet egy Bel Air házaspárnak adták el kültéri bútorokért a medencéjük mellé, és 900 kilós váza ellenére a negyedik, fehér kvarcból készült fotel az ügyfél luxusjachtjára került. Az ilyen ügyfeleknek köszönhetően az újság arról számolt be, hogy a „drágakőbiznisz” évente egymilliárd dolláros globális iparággá vált.

Miért van tehát egyre nagyobb vonzódás a kristályok iránt? „Az emberek mindig is vonzódtak a drágakövekhez. De az emberek részben azért ragaszkodtak a kristályokhoz, mert ezek ellentmondó fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek: sötétek de mégis átlátszók. Átlátsz rajtuk, de mégsem.” – mondja Marisa Galvez, a Stanford professzora, a kristálytörténet szakértője. „A középkorban az emberek azt is gondolták, hogy a kristályok szellemi jelenlétet hoznak. Az emberek vágytak rá, hogy legyen valami fizikai, ami megtestesíti a hitet és a spiritualitást. Az emberek még most is vágynak erre, és ezért olyan népszerűek a kristályok. A kristályok bizonyos értelemben lelki szükségletet elégítenek ki egyes emberek számára. Vannak, akik templomba járnak, vannak, akik jógáznak, mások kristályokkal gyűjtenek és meditálnak.” – tette hozzá.

Sok híresség figyelmét felkeltették a kristályok misztikus tulajdonságai az elmúlt években. Victoria Beckham énekesnő-tervező annyira el van ragadtatva azok gyógyító erejétől, hogy 2018-ban beépítette őket divatalkotásaiba. „Kristályokat csíptettünk az öv hurkaira, és titkos zsebeket fűztünk hozzájuk széles szárú nadrágon-így bárhová magával viheti a varázsukat” – magyarázta Beckham az Elle magazinnak adott interjújában. Adele énekesnő elárulta, hogy kristályokat tart a színpadi lámpaláz legyőzésére, míg Kim Kardashian kristály témájú parfümvonalat indított, Miranda Kerr modell pedig a fürdőkádjában tartja őket.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Az évek során azt tapasztaltam a nagyon gazdagokkal, hogy minden alternatív módszert bevetnek” – mondta Rayni Williams, a Beverly Hills -i luxus ingatlanügynök az LA Times -nak. Williams is beleesett a kristályőrületbe, és számos hatalmas darabot helyezett el irodáiban, hogy „bőséget és jó ingatlanokat hozzanak, és megvédjék a vagyonát”.

Természetesen a legutóbbi COVID-19 lezárások valószínűleg nagy szerepet játszanak a kristálydekoráció népszerűségének újabb növekedését. A gazdag egyének, akik unatkoznak, depressziósak és a társaságra és tömegre vágynak, a drágakövekhez fordultak a képzőművészet alternatívájaként. Ezek az óriási geódák hasonlóan ritkák, minden darab teljesen egyedi. Hatalmas vizuális drámát és látványt is teremtenek egy otthonban. Aggodalomra ad okot azonban, hogy ez a tendencia nem tarthat örökké. “Gyönyörű dolog tudni, hogy a kövek utolérik magukat, de véges mennyiségű van belőlük“-mondta Rey a Crystalariumból, aki üzletet kötött a világ minden tájáról származó vevőkkel.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb