„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Modern-brutalista családi ház Indonéziában

Az MP House projektet egy tervező házaspár számára tervezte a TIES Architects építészeti cég, Indonéziában. Az ügyfelek elképzelése az volt, hogy a munkakörnyezetük szerves része lenne a mindennapi rutinnak az otthonukban. Ezért a ház két fő funkcionális térre épül. Az otthoni iroda az első és félig alagsori emeleten található, míg a lakóövezet a felette lévő szintet foglalja el.

A belső terek két nagy területre oszlanak. A ház elülső részén található egy részben privát rész, nappalival és étkezővel, míg a ház privát területe, amely a hálószobákat is tartalmazza, az épület hátsó oldalán található, hogy egy teljesen perszonális lakóteret biztosítson. Ezt a két épülettömeget egy kert választja el egymástól, amely a megfelelő szellőzést és a természetes megvilágítást biztosítja. Ezzel a megoldással egy nyugodtabb légkör érhető el, mivel a két tömb falai elválnak egymástól. Függetlenül attól, hogy a házat mind lakossági, mind munkahelyi funkciókkal el kellett ellátni, szintén megköveteli, hogy hozzáférhető legyen a járási nehézségekkel küzdő idősek, ebben az esetben a ház tulajdonosának szülei számára. Így egy rámpát alakítottak ki a lépcsők helyett a szintek közötti összeköttetésként. A rámpa használatát egy osztott szintű technika optimalizálja, maximalizálva a házban rendelkezésre álló területet.

A ház legnehezebb és legérdekesebb eleme a nappali és az étkező, mivel a társas interakciókra és tevékenységekre fordított idő többnyire a ház ezen területén fog előfordulni. A nappalit és az étkezőt egy nagy térként egyesítették, és a mennyezet magasságát megemelték, hogy ez a félig zárt tér tágasabb és jól szellőző legyen. Ezen terület elülső homlokzatát egy perforált szellőző blokkal látták el, amely elegendő napfényt biztosít a lakótérben. Magának a perforált felületnek az építési tervezete is különféle fénytörést is kíván biztosítani, amely révén az sajátos, és dinamikusan változó esztétikai díszítést ad a helyiségnek a nap folyamán. Azzal a szándékkal, hogy a ház további kültéri területtel szolgáljon, a szellőblokkot elég magasra emelték ahhoz, hogy a lakók ki tudjanak menni a beton tetőre, amely közvetlenül a kocsibeálló felett található. A tető kialakítása nyeregtetős, tekintettel a háztető klasszikus kialakításával azonos formájára. Ezenkívül az oromzatos tető lehetővé teszi a ház nagy belmagasságát, és a társasági terület otthonosabb és tágasabb érzését. A belső terek szín-és anyagpalettája minimalista, az anyagszelekcióban az ipari- és a brutalista stílus jellemzői találhatók meg.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb